• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Процедуру отримання візи «Д» для працевлаштування іноземців в ІТ буде спрощено

    Опубликовано: 2019-02-27 15:04:33

    Вчора Президент та Прем’єр-міністр зустрілися з представниками найбільших ІТ-компаній, що працюють в Україні. Глава держави наголосив на важливості галузі та підкреслив рішучу налаштованість на підтримку ІТ-сектору. “Я сьогодні тут для того, щоб ми мали надзвичайно ефективний діалог, чули один одного”, - сказав Петро Порошенко.

    За словами керівника сектору «IT та Телеком» BRDO Олександра Кубракова, українська ІТ-галузь вже давно чекає на спрощення процедури отримання робочої візи «Д»: «Спрощення процедури – це усунення бар’єрів для працевлаштування іноземців, яким для роботи в Україні необхідна віза типу «Д». Сьогодні такий тип віз неможливо отримати на території нашої країни, що значно ускладнює працевлаштування українськими ІТ-компаніями фахівців з інших країн світу. Ми давно надали свої пропозиції на розгляд відповідних державних органів, проте рішення досі не ухвалене. Увага до цього питання з боку перших осіб держави прискорить процес», - зауважив Олександр Кубраков. На його думку, це пожвавить обмін досвідом у галузі та створить додаткові стимули для розвитку інформаційних технологій в нашій країні.

    В свою чергу, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив на важливості спільного з представниками ІТ-індустрії напрацювання правил, за якими функціонуватиме ІТ-галузь, і які дозволять їй швидко розвиватися: «Ми маємо два фундаментальних питання, на які ми маємо знайти відповіді. І ми про це з Президентом постійно говоримо. Перше – створення абсолютно сталих правил розвитку ІТ-сектору. Щоб ми визначили, що в найближчі 5, а краще 10 років, ми створюємо абсолютно нормальні регуляції, податкову базу для того, щоб інвестиції в ІТ-сектор були захищені стабільністю», - сказав Володимир Гройсман. «Друга позиція – це освіта: підготовка молодих кадрів і введення їх в реальний сектор в Україні», - додав він.

    Олександр Кубраков підтримує думку Глави Уряду і наголошує: прості, прогнозовані та зрозумілі правила на ринку мінімізують виклики і дозволять йому надалі активно розвиватись. Йдеться, насамперед, про стабільність податкових умов.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.