• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: « В Україні є проблеми із рівнем екологічної свідомості»

    Опубликовано: 2019-02-25 08:42:04

    На даному етапі  Україна має  вкрай низький рівень екологічної свідомості. Українцям необхідно вже зараз  змінювати щоденний стиль життя, аби запобігти незворотнім процесам, які відбуваються у природі, зокрема йдеться про зміну клімату. Про це сьогодні під час зустрічі із львівськими студентами в Українському Католицькому Університеті  сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, який перебуває  із робочим візитом у Львові.

    Він зазначив, що для вирішення більшості екологічних проблем буде замало тільки технічних та економічних заходів з боку урядів всіх країни, в тому числі України.

    «Справжнім викликом є і буде наявність людської солідарності, незалежно від географічних координат, кольору шкіри та культурних особливостей. Коли ми говоримо про нашу країну, то перед нами стоїть завдання зробити усе задля того, щоб вона була успішною. Успіх провідних країн світу сьогодні визначається також  ставленням їх урядів та населення до проблем довкілля. В Україні поки що є проблеми із рівнем екологічної свідомості', - сказав Остап Семерак.

    Міністр екології зазначив, що успішність реформування екологічної сфери в Україні у  більшості випадків залежить від бажання самих громадян змінювати свою повсякденну поведінку.

    «Маю на увазі поведінку зі сміттям, вибором миючих засобів, використанням води та інших невідновлювальних природних ресурсів. Здавалося б, що це очевидні практичні дії, які не потребують значних зусиль від кожного з нас. Насправді такі щоденні непомітні кроки робити найскладніше, адже результат видно не відразу. Те ж саме можу сказати про державну політику в сфері довкілля», - пояснив Остап Семерак.

    При цьому він  нагадав, що Україна однією із перших на європейському континенті ратифікувала Паризьку кліматичну угоду та схвалила ряд інших нормативно-правових актів, які підтверджують, що перехід до нової екологічної політики є неминучим.

    «Україна демонструє солідарність з іншими країнами і готовність бути в мейнстрімі змін. Вони у великій мірі стосуються тих непомітних щоденних кроків, які є важливою складовою зміни екологічної свідомості», - резюмував Міністр екології та природних ресурсів України.

    «Цю готовність до спільних дій заради спільних цінностей побачив сьогодні також в очах і словах львівських студентів. Ми довго говорили про досить фахові речі. Я приємно вражений обізноснаністю молоді у світових процесах становлення нової екологічної політики. Вони готові вчитися і брати відповідальність за вчинки. Я готовий їм у цьому допомагати», - резюмував Міністр.

    Нагадаємо, 22 лютого Міністр екології та природних ресурсів  Остап Семерак перебуває із робочим візитом у Львові, де, зокрема, також візьме учать у семінарі з питань реалізації ЗУ ''Про оцінку впливу на довкілля'' (ОВД) та ЗУ ''Про стратегічну екологічну оцінку'' (СЕО) у Західному регіоні України, під час якого проаналізують виконання західними регіонами України перших результатів роботи нової європейської моделі процедури оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки, яка стала обов`язковою для державних програм, генпланів, містобудівних планів, стратегій розвитку областей, державних, місцевих галузевих програм.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.