• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Кінах: «Я би радив виборцям обирати кандидатів не за їх деклараціями, а за змістом програм та дієздатністю їх виконання»

    Опубликовано: 2019-02-13 15:14:33

    В Україні триває президентська кампанія, також цьогоріч пройдуть вибори до парламенту. Традиційно кандидати щедрі в обіцянках економічних реформ і проривів: від підвищення пенсії, заробітних плат, забезпечення великої кількості робочих місць до зниження в короткостроковій перспективі  ціни на газ, зменшення  вартості кредитів для фізичних та юридичних осіб. При величезній актуальності таких питань для українців вони зобов’язані вимагати від кандидатів конкретних обґрунтувань,  серйозних програм із прорахунками і логічним поясненням ресурсів, за яких  досягатимуться результати.  Якщо такого за обіцянками не стоїть – перед нами примітивний   популізм, безвідповідальність кандидата перед виборцями, і якщо він зараз не може пояснити, як реалізувати задеклароване, дуже мало шансів, що у разі обрання він втілить це в життя. Так вважають в УСПП, де проаналізували економічні програми  кандидатів у президенти.
    «Дуже важливо, щоб люди сприймали того чи іншого кандидата, давали оцінку його дієздатності  не на основі лавини  цифр та передвиборчих  обіцянок, а з огляду на те, наскільки обґрунтовані та професійні програми, з якими йде кандидат на вибори, які команди будуть сформовані навколо виконання цих програм, чи це буде на принципах якісної кадрової політики, професійності, державницьких позицій і розуміння персональної відповідальності за кінцевий результат. Тільки так можна робити остаточний вибір», – каже президент УСПП Анатолій Кінах.
    Він вважає, що обіцянки кандидатів підвищувати соціальні стандарти чи забезпечити величезну кількість нових робочих місць – це, безумовно, вкрай важливі речі, але лише за умови їх обов’язкового виконання. 
    «Ми повинні розуміти, що без сприятливого ділового та  інвестиційного клімату, доступних фінансових ресурсів, без створення стимулів для підприємництва в Україні все це  залишиться хвилею популізму. До речи,  вартість одного сучасного  робочого місця коливається в середньому від 45 тис до 140 тис євро, і кандидат має розуміти, звідки він ці ресурси залучить», –  підкреслює президент УСПП.
    Окрім того, в діловому союзі наголошують: необхідно зробити об’єктивну оцінку сучасного стану справ в економіці, промисловості, соціальній сфері,  і вже на основі цих даних формувати ефективні та реальні програми.
    Анатолій Кінах  наводить безпрецедентні масштаби трудової міграції. Нагадаємо, за даними МЗС України, щороку країну покидає до 1 млн. заробітчан. Без створення сприятливих умов для самозайнятості, малого та середнього бізнесу, інвестиційної діяльності адміністративними методами зупинити трудову міграцію якимось неможливо.
    «Ті, хто обіцяє повернути мільйони українських громадян на українську землю, але при цьому не формулює системного програмного механізму такої непростої справи, не презентує стимулів для громадян працювати на рідній землі,  роздає  порожні обіцянки», – каже президент УСПП.
    Нагадаємо, свого часу структуроване громадянське суспільство, включаючи Національний форум «Трансформація України», Антикризову раду громадських організацій, УСПП, Координаційну раду Платформи Національної стратегії охорони здоров’я напрацювали низьку дуже важливих документів – Стратегію трансформації України, що передбачає довгострокову мету приєднання до Євросоюзу та невідкладні перетворення в країні; Платформу економічного патріотизму та стратегію «Нова індустріалізація – шанс для України», спрямовані на відновлення промислового розвитку; концепцію Національної стратегії охорони здоров’я України тощо. Всі ці ініціативи  оголошені  відкритими для доступу кандидатам у президенти, які поділяють викладені тут принципи, йдуть у владу не заради наживи, а  прагнуть вивести країну з системної кризи та створити умови для сталого розвитку України. Претенденти на високу посаду можуть  взяти їх до користування за однієї умови – працювати над виконанням цих стратегій і планів, об’єднуючи зусилля з громадянським суспільством.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.