• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На порядку денному – здоров’я студентів

    Опубликовано: 2006-02-08 10:15:00

    Відбулося чергове засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів, яке діє при голові Дніпропетровської облдержадміністрації.  В ньому взяв участь заступник губернатора Віктор Сергєєв.

    Керівники вузів обговорювали питання сучасного стану, проблем і перспектив наукової та інноваційної діяльності вищих навчальних закладів області, а також заходи щодо покращення здоров’я студентів. Бо кожному зрозуміло, що державі потрібні не тільки кваліфіковані фахівці, а й здорове молоде покоління.

    На здоров’я студентів впливає ряд чинників, пов’язаних з навчанням і перебуванням у вищому навчальному закладі. Це загальні умови навчання, проживання у гуртожитках, організація відпочинку, занять фізичною культурою і спортом, харчування. Тому, - погоджуються усі ректори дніпропетровських вузів, - велику увагу у системі освіти необхідно приділяти профілактиці захворювань, медичному обслуговуванню та організації лікування студентів.

    З цією метою за ініціативи облдержадміністрації було започатковано регіональні програми „Здоров’я студентів” та „Студентський гуртожиток”. Керівники вузів погодились об’єднати зусилля для закупівлі сучасного медичного обладнання для студентської лікарні №18. Також було прийнято рішення збільшити фінансування на придбання путівок для лікування студентів, підтримку санаторіїв-профілакторіїв і спортивно-оздоровчих таборів.

    Інф. Прес-служба голови  облдержадміністрації

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.