• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Воєнний стан – це не кон’юнктурна подія, це серйозний іспит для всієї країни

    Опубликовано: 2018-11-27 15:46:37

    Вночі Верховна Рада схвалила указ президента «Про введення воєнного стану в Україні», який  буде діяти в областях, що межують з Росією і невизнаним Придністров'ям протягом 30 днів. Цей захід є надзвичайним, і нині в масштабах держави, усіх областей, на які розповсюджується дія указу, треба докласти значних зусиль, щоб він  не вплинув на довіру до політичної стабільності, не зрушив  конституційні терміни проведення президентських, а потім парламентських виборів,  не погіршив соціально-економічну ситуацію, інвестиційний клімат, який переживає і так не найкращі часи. Такої думки дотримуються в Українському союзі промисловців і підприємців. 
    «Мені неодноразово доводилося висловлюватися, що надзвичайний стан хоча б для двох областей треба було вводити ще в 2014 році – саме для мобілізації ресурсів, створення ефективної вертикалі управління, належного статусу Збройних Сил країни, їх участі в бойових діях,  адекватного розуміння наших подій з боку міжнародної  спільноти. Ще тоді світ мав розуміти, що на сході Україні відбувається не АТО, а справжня війна. Тому й нині ні в якому разі не можна допустити, щоб воєнний стан перетворився на його імітацію, оскільки це дуже небезпечно в контексті здатності мобілізувати ресурси, захисту  територіальної цілісності, суверенності,  незалежності  країни», – переконаний президент УСПП Анатолій Кінах.  
    На його думку, воєнний стан потребує ухвалення чітких планів дій, розрахунків, аналізу та прогнозів заходів, що вчиняються в рамках нової ситуації. Треба враховувати, як ці заходи вони вплинуть на соціально-економічну, політичну ситуацію в країні, яку будуть сприйняті  суспільством,  яку реакцію вони викличуть у міжнародної спільноти –  в НАТО, в ЄС, в США тощо. Система існування держави в умовах воєнного стану має бути розрахована не лише на агресію Росії, але комплексно і позитивно впливати на життєдіяльність країни в цілому.
    «Комплексні системні заходи центральних і місцевих органів влади, оборонного сектору мають бути спрямовані на вдосконалення складових національної безпеки та територіальної обороноздатності, покращення  логістики матеріально-технічного постачання, навчання особистого складу армії. Треба докласти зусиль, щоб не погіршити соціально-економічний стан в країні, не допустити псування інвестиційного клімату. Воєнний стан ні в якому разі не може стати причиною порушень прав громадян, прав приватної власності, договірних зобов’язань в бізнес-стосунках, взаємовідносинах бізнесу і бюджету», – зауважив лідер УСПП.  
    Воєнний стан – це не кон’юнктурна подія, це серйозний іспит для всієї країни, її влади,  армії, громадянського суспільства, і  витримати його належить гідно, ще більше зміцнивши нашу обороноздатність, єдність, патріотичну свідомість, переконані представники ділової спільноти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.