• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулася телефонна розмова Президентів України та Росії

    Опубликовано: 2006-02-03 16:42:00

    Відбулася телефонна розмова Президента України Віктора Ющенка з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Сторони обговорили теми газових відносин, Чорноморського флоту, експорту до Росії української сільськогосподарської продукції та боротьбу з пташиним грипом.

    Президенти обмінялися думками щодо завершення роботи зі створення спільного підприємства «Укргаз-Енерго». Глави держав наголосили, що в цьому питанні було досягнуто компромісного рішення і жодна зі сторін не програла. Вирішення газового питання в такому ключі враховує позиції як України, так і Росії, переконані Президенти.

    У розмові також ішлося про хід підготовки першого засідання комітету Комісії «Ющенко – Путін», який займеться врегулюванням питання про тимчасове перебування Чорноморського флоту в Україні. Глави держав обговорили попередній порядок денний засідання. Воно заплановане на другу декаду лютого.

    Обговорюючи тему поставок української сільськогосподарської, зокрема м’ясо-молочної, продукції до Росії, Президенти домовилися доручити міністерствам агрополітики та ветеринарним службам обох країн через переговори досягти компромісного рішення в цьому питанні. Наступного тижня має бути підписано відповідний протокол.

    В. Ющенко та В. Путін ще раз наголосили, що Україна і Росія будують свої економічні відносини на основі принципу взаємоповаги та взаємовигоди.

    Порушуючи тему боротьби з пташиним грипом, Глави держав домовилися дати доручення міністерствам охорони здоров’я, надзвичайного стану та агрополітики вийти на узгоджену позицію в боротьбі з цієї загрозою та узгодити обмін необхідною інформацією.

    Инф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.