Відбулася телефонна розмова Президентів України та Росії

03 фев, 16:42

Відбулася телефонна розмова Президента України Віктора Ющенка з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Сторони обговорили теми газових відносин, Чорноморського флоту, експорту до Росії української сільськогосподарської продукції та боротьбу з пташиним грипом.

Президенти обмінялися думками щодо завершення роботи зі створення спільного підприємства «Укргаз-Енерго». Глави держав наголосили, що в цьому питанні було досягнуто компромісного рішення і жодна зі сторін не програла. Вирішення газового питання в такому ключі враховує позиції як України, так і Росії, переконані Президенти.

У розмові також ішлося про хід підготовки першого засідання комітету Комісії «Ющенко – Путін», який займеться врегулюванням питання про тимчасове перебування Чорноморського флоту в Україні. Глави держав обговорили попередній порядок денний засідання. Воно заплановане на другу декаду лютого.

Обговорюючи тему поставок української сільськогосподарської, зокрема м’ясо-молочної, продукції до Росії, Президенти домовилися доручити міністерствам агрополітики та ветеринарним службам обох країн через переговори досягти компромісного рішення в цьому питанні. Наступного тижня має бути підписано відповідний протокол.

В. Ющенко та В. Путін ще раз наголосили, що Україна і Росія будують свої економічні відносини на основі принципу взаємоповаги та взаємовигоди.

Порушуючи тему боротьби з пташиним грипом, Глави держав домовилися дати доручення міністерствам охорони здоров’я, надзвичайного стану та агрополітики вийти на узгоджену позицію в боротьбі з цієї загрозою та узгодити обмін необхідною інформацією.

Инф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/44986.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua