• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова поліцейської інспекції Франції наголосила про важливість дотримання етики та цінностей під час реформ

    Опубликовано: 2018-11-15 14:58:25

    Директор Генеральної інспекції Нацполіції Франції (IGPN) Марі-Франс Монеже-Гійомарк розповила керівникам українських правоохоронних органів, які відповідають за розслідування та притягнення до відповідальності високопосадових правоохоронців за скоєння злочинів, про роботу її організації, зокрема, про забезпечення політичної незалежності та найвищі стандарти професіоналізму. Вона також закликала українських колег ставитися творче та прозоро до своєї роботи, а також забезпечувати ефективну комунікацію з громадськістю.

    Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) запросила пані Монеже-Гійомарк до України для того, щоб вона змогла поділитися з українськими партнерами КМЄС досвідом Генеральної інспекції Нацполіції Франції. У круглому столі взяли участь керівники органів та департаментів, що здійснюють нагляд: Державне бюро розслідувань (ДБР), Генеральна інспекція Генпрокуратури України (ГПУ), Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України, а також департамент ГПУ, що у майбутньому здійснюватиме нагляд за розслідуваннями ДБР. Всі ці організації відповідають за розслідування та притягнення до відповідальності правоохоронців керівної ланки за скоєння злочинів.

    «Якщо ви запровадите потужні  етичні стандарти, то зможете захистити свою незалежність від політичного впливу. Ніхто не зможе примусити вас грати в політичні ігри», - сказала пані Монеже-Гійомарк, адже Генеральна інспекція Нацполіції Франції відповідає за розслідування злочинів поліцейських та доброчесність персоналу. Реформа в цієї організації розпочалися в 2013 р. саме з інституалізації низки організаційних цінностей для поліцейських.

    На прикладі IGPN пані Монеже-Гійомарк наголосила про важливість надання якісних  послуг громадянам для зміцнення довіри суспільства та легітимності організації, зокрема, про спрощення процедури подання скарги та  пояснення дій, що вживає орган.  Також, зміцнити довіру громадян та рівень прозорості IGPN допомагають щорічні інформаційні звіти в медіа про діяльність організації.  «Якщо вам немає що приховувати, ви не повинні боятися спілкуватися з громадськістю», - додала пані Монеже-Гійомарк.  За її словами, залучення до роботи молодих, креативних фахівців стало ще одним способом привнесення позитивних змін.

    Подібну думку висловив і голова КМЄС Кястутіс Ланчінскас, наголосивши про те, що успіх реформи системи верховенства права України залежить у першу чергу від тих, хто працює в системі: «Все залежить від самих людей. Якщо вони вірять в те, що роблять, то на них обов’язково чекає успіх». Голова КМЄС також поділився досвідом роботи Поліції Вільнюса (Литва),  яку він очолював у часи реформ.

    КМЄС продовжить консультації зі своїми партнерами в ДБР, ГПУ та Нацполіції, щоб і надалі допомагати цим організаціям розширювати свої інституційні можливості, відповідно до вчорашніх обговорень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.