• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Комісією затверджено концепцію реформи інфраструктури ринків капіталу в Україні

    Опубликовано: 2018-11-02 15:02:58

    НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на засіданні, яке відбулось 26 жовтня 2018 року, затвердила Концепцію реформи інфраструктури ринків капіталу в Україні (Концепція), розроблену за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

    Концепцією передбачається визначення напрямів вдосконалення законодавства з метою забезпечення модернізації інфраструктури ринків капіталу в Україні у відповідності до міжнародних стандартів та практик, зокрема:

    ·         консолідація виконання функцій центрального депозитарію Національним депозитарієм України;

    ·         здійснення клірингової діяльності центрального контрагента установою, яка отримає відповідну ліцензію від НКЦПФР. Передбачається скасування монополії Розрахункового центру на проведення грошових розрахунків за правочинами щодо цінних паперів;

    ·         встановлення вимог до діяльності центрального контрагента і центрального депозитарію з урахуванням актів ЄС, зокрема директив EMIR і CSDR тощо.

    Наступним кроком в реформуванні інфраструктури ринків капіталу в України повинна стати реалізація передбачених Концепцією пропозицій щодо внесення змін до законодавства. Наразі Комісія працює над новою редакцією Закону України «Про депозитарну систему України», а також над внесенням змін до інших законів України та нормативно-правових актів.

    Крім того, для реалізації Концепції необхідним є здійснення корегування норм проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів» (реєстраційний номер 9035 від 03.09.2018), внесеного на розгляд Верховної Ради України народними депутатами Демчаком Р.Є., Довбенком М.В., Різаненком П.О. та Поляковим М.А.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.