• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Безсмертний: Мери не довіряють прем’єру і тримають гроші на депозитах

    Опубликовано: 2018-10-11 13:23:23

    В Україні бюджетні кошти мають працювати на людей, а не лежати на депозитах в банках. Про це у Тернополі заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний під час зустрічі-дискусії «Якої ми хочемо України».

    «Ніхто не працює з розпорядниками бюджетних коштів. Чотири місяці тому на депозитних рахунках місцевих бюджетів було 48 млрд.грн., за даними на вчорашній день – 23 млрд. грн. Місяць тому на депозитних рахунках вищих навчальних закладів було майже 9 млрд.грн., станом на вчора 2,6 млрд.грн. Є бюджет на 20 мільйонів, але 8 - в «Ощадбанку», 8 – в «Укрексімбанку», ще 8 – у «Приваті» і т.д. Хто займається бізнесом, той розуміє, що таке розмістити такі кошти на депозитах. Це не тільки відсотки, а й «кеш». А це бюджетні гроші!», - сказав він.

    Безсмертний нагадав, як у 90-х народні депутати робили все можливе, щоб забрати кошти з комерційних банків на казначейські рахунки, тому що це бюджетні гроші і «вони мають працювати на людей, а не лежати на депозитах».

    Водночас політик зауважив, що є також недовіра до уряду з боку розпорядників бюджетних коштів, які притримують гроші, наприклад, на комунальні платежі. «Чому ж ви побудували систему, при якій міський голова не довіряє прем’єр-міністру? Він так і скаже: «Прийде час платити за комунальні платежі, а ти ж мені гроші не даси», і коло замкнулося. Це інституційна нездатність», - наголосив він.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.