• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бетмен - Темний лицар: Трилогія, що підкорила світ

    Опубликовано: 2018-10-05 13:16:10

    Бетмен - Темний лицар: ТрилогіяНазва франшизи: Бетмен

    Назва трилогії: Темний лицар

    Режисер: Крістофер Нолан

    Головні актори: Крістіан Бейл (Бетмен), Гіт Леджер (Джокер), Том Гарді (Бейн), Ґарі Олдман (лейтенант Джим Ґордон), Аарон Екгарт (Гарві Дент), Меґґі Джілленхол (Рейчел)

    Найкращий фільм: Темний лицар (2008) (онлайн дивитися українською)

    Найкращий антагоніст: Джокер (Посмертний "Оскар" Гіту Леджеру)

     

    Про Бетмена на великих екранах

    Бетмен - це персонаж, якого знають всі, і який пережив не одне екранне втілення. Хто тільки не брався за цю роль: від молодого і привабливого Майкла Кітона, у зрілому віці знявся в частково біографічній стрічці «Бердмен», до сорокарічного Бена Аффлека, чий сумний вираз обличчя став одним із найпопулярніших інтернет-мемів. Те ж можна сказати і про режисерів. Тім Бартон і Джоел Шумахер подарували нам щось на кшталт казки, Зак Снайдер - класичні фільми про супергероїв у дусі другої половини 2010-х років.

    По суті, про кожну серії фільмів про Бетмена можна сказати, що вона по-своєму унікальна. Але все ж трилогія Крістофера Нолана з Крістіаном Бейлом у головній ролі стоїть гордо збоку, тому що вона не схожа не тільки на інші серії фільмів про «людину-кажана», а й на фільми про супергероїв в принципі. Можливо, тільки цій трилогії вдалося певною мірою передати ту похмурість, безвихідь і відчай, якими просякнуті багато комікси від "DC", і які суттєво відрізняють цей всесвіт від всесвіту "Marvel".

    Кадр 1

    Темний лицар Крістофера Нолана

    Один із найбільш багатообіцяючих режисерів Голлівуду Крістофер Нолан у 2005 році дебютував з фільмом "Бетмен: Початок" у ролі режисера крупнобюждетних блокбастерів. До цього компанія "Warner Bros." протягом тривалого періоду часу шукала режисера для "перезавантаження" бренду. Вони шукали людину, яка змогла б знову відродити інтерес глядача до перосонажа "Бетмен".

    Крістофер Нолан зміг не просто вдихнути в картину друге життя, завоювати любов глядачів і критиків, отримати номінацію на "Оскар" і призи різних кінофестивалів, а й зробити її найуспішнішою за касовими зборами в порівнянні з попередніми фільмами "бетменіани" (за вийнятком першого). Не дивно, що продовження не змусило на себе чекати. У 2008 році вийшов сиквел під назвою "Темний лицар", а пізніше заключна частина - фільм "Темний лицар повертається" (2012).

    На щастя, фільм, зокрема і трилогія в цілому, закінчуються на позитивній ноті. Вистражданий, замучений - але все ж хороший кінець, незважаючи на все погане, що йому передувало. «Бетмен» Крістофера Нолана - це не те, чим зазвичай є популярні фільми за коміксами. Але від цього він не стає менш прекрасним.

    Джокер - окраса трилогії

    Окрасою трилогії стала друга частина, у якій Бетмен зіткнувся з Джокером - психопатом, який тероризував усе місто. Роль Джокера неперевершено виконав Гіт Леджер, який посмертно отримав премію "Оскар" за цю роль. Пропонуємо Вашій увазі яскравий уривок-діалог Бетмена і Джокера.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.