• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Африці побудують два реактори з виробництва ізотопів для застосування у сфері ядерної медицини

    Опубликовано: 2018-07-27 12:22:11

    26 липня 2018 року на полях саміту БРІКС в Йоганнесбурзі Південноафриканська ядерна енергетична корпорація (NECSA) і компанія Rusatom Healthcare підписали угоду про співпрацю в сфері використання ядерних неенергетичних технологій.

    Основна галузь співпраці - ядерна медицина, зокрема, лікування раку в Африці і за кордоном. Вже заплановано будівництво двох інноваційних реакторів на території Південної Африки. Це будуть малопотужні реактори, розроблені спеціально для економічно ефективного виробництва продуктів ядерної медицини. Також у Південній Африці планується будівництво комерційного циклотрона для збільшення виробничих потужностей ядерної медицини в регіоні і отримання різних радіофармацевтичних препаратів.

    «Використовуючи спільний досвід у цій сфері, ми прискоримо появу нових технологічних досягнень. Ядерна медицина стрімко розширює своє застосування по всьому світу та грає ключову роль у ранній діагностиці раку та інших неінфекційних захворювань», - заявив генеральний директор Rusatom Healthcare Денис Чередніченко.

    За словами голови ради директорів NECSA доктора Келвіна Кемма, заплановано створення стандартизованих онкологічних центрів в ПАР та інших країнах Африки. «Рання діагностика раку дуже важлива для ефективного лікування, але до сих пір тільки дуже маленька частка населення Африки мала доступ до цих життєво важливих технологій. Ми будемо працювати у співпраці з місцевою владою, бізнесом і медичними організаціями в кожній з країн планованої діяльності, щоб це змінити», - сказав він.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.