• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На унікальному плавучому енергоблоці «Академік Ломоносов» почалося завантаження ядерного палива в реактори

    Опубликовано: 2018-07-27 08:50:16

    На єдиному в світі атомному плавучому енергетичному блоці (ПЕБ) «Академік Ломоносов», який знаходиться на майданчику ФДУП «Атомфлот» (дочірній підрозділ Росатома) в м. Мурманську, почалося завантаження ядерного палива в реактори.
    Таким чином, успішно стартував один з ключових етапів поточного року з підготовки плавучого атомного енергоблоку до місця основного базування - в місто Певек (Чукотський автономний округ).
    Керівник Дирекції зі спорудження та експлуатації плавучої атомної тепло-електростанції (ПАТЕС) Віталій Трутнєв відзначив: «Навесні поточного року ми успішно провели буксирування атомного енергоблоку без ядерного палива з Санкт-Петербурга до Мурманська  і тут завершуємо фінальні технологічні операції. Фахівці розпочали реалізацію одного з головних завдань - поетапного завантаження ядерного палива в реакторні установки: спочатку №1, а потім №2. Наступними ключовими етапами, які планується здійснити до кінця поточного року, стануть фізичний пуск реакторів і початок комплексних швартових випробувань - після отримання відповідних дозволів».
    Заступник керівника Дирекції зі спорудження та експлуатації ПАТЕС Дмитро Олексієнко підкреслив, що головною вимогою до запуску ПЕБ в Мурманську є безпека. «База Атомфлота володіє всією необхідною інфраструктурою, фахівцями і компетенціями як для завантаження ядерного палива, так і для здійснення фізичного запуску реакторів», - сказав він.
    У наступному 2019 році ПЕБ буде відбуксовано в морський порт Певека. В даний час там ведуться будівельні роботи зі створення інфраструктури на березі, в тому числі комплексу будівель, гідротехнічних споруд і берегового майданчика, необхідних для забезпечення безпечної стоянки енергоблоку та видачи енергії з нього на берег.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.