• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон про Антикорупційний суд має завершити формування системи протидії корупції

    Опубликовано: 2018-06-08 14:33:30

    Прийняття закону про Антикорупційний суд має завершити формування в Україні системи протидії корупції. Нагадаємо, в Раді після тривалих баталій та гучних заяв нарешті проголосували відповідний закон  7440. Тепер в цій царині функціонуватиме вже існуючі антикорупційна прокуратура, національне антикорупційне бюро, а відтепер – і суд. Важливим є, щоб ця система ефективно  запрацювала. Так прокоментував прийняття нового закону президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі вітчизняного телеканалу.
    «Із прийняттям закону про антикорупційний суд, я надіюся,  буде вибудована  дієздатна система протидії корупції. Важливо, щоб цей механізм запрацював. Хоча з точки зору навіть оцінки з боку правових цивілізованих держав виникає питання: чому в державі є всі правоохоронні органи, які начебто діють, на них витрачаються мільярди гривень з бюджету, і паралельно додатково створюється ще одна антикорупційна  структура?», – каже президент УСПП.
    Він висловив сподівання, що прийняття рішення про антикорупційний суд дасть довгоочікуваний результат, бо корупція в Україні – це безпрецедентний удар по іміджу країни і її економіці. Держава, яка не може захищати приватну власність, діяти прозоро –  ніколи не буде успішною.
    На запитання, що означав тиск зовнішніх партнерів щодо прийняття даного закону, Анатолій Кінах відповів, що в даному випадку Україна справді мала продемонструвати рішучість на шляху подолання високого рівня корупції і наявність ефективної системи протидії їй. Це, в принципі, домашнє завдання, яке замість того, щоб виконати самостійно, винесли на обговорення всього світу.
    «Суверенітет втрачатися тоді, коли в державі не вистачає політичної волі і консолідації – як політичної еліти, так і суспільства навколо захисту національних інтересів. Це дуже серйозний чинник, який формує успішність будь-якої держави незалежно від назви. І у випадку, коли мова йде про протидію корупції – незалежно від політичних поглядів, внутрішньої кон’юнктури, боротьби за рейтинги – всі повинні об’єднуватися навколо цього і формувати потужні механізми захисту національних інтересів України. Насправді, це не є ознакою державної  політичної зрілості, коли наші суто внутрішні проблеми  примушують виконувати під загрозою втрати чергових траншей МВФ», – підкреслив Анатолій Кінах.
    Нагадаємо, Верховна Рада 7 червня підтримала закон  7440 про створення в Україні Вищого антикорупційного суду. За відповідне рішення у другому читанні проголосували 315 народних депутатів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.