• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рецепт нової продовольчої системи: скоротити втрати харчів, перейти «на цифру», піклуватися про планету

    Опубликовано: 2018-05-21 12:36:09

    На регіональній конференції ООН в Воронежі (Росія) делегати з 42 країн та ЄС шукають відповіді на нові продовольчі та сільськогосподарські виклики.

    Яким чином досягти максимального ефекту від впровадження цифрових технологій? Як виключити продовольчі втрати та відходи? Що потрібно для розвитку сільського господарства без заподіяння шкоди природі? Яку роль в цьому процесі може грати органічне землеробство? Ці питання займають помітне місце в підсумку дня триденної конференції ООН, яка відкрилася вчора в Воронежі.

    Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) кожні два роки проводить регіональну конференцію для Європи. Ї почергово приймають у себе країни регіону. Сьогодні розпочала роботу 31-а сесія конференції, яка є вищим керівним органом, що визначає політику ФАО в Європі та Центральній Азії на наступні два роки.

    «Аналізуючи зміст та характер дебатів, ця регіональна конференція тримає високу планку», - заявив Володимир Рахманін, заступник Генерального директора ФАО та регіональний представник для регіону Європи та Центральної Азії. - Цього тижня в Воронежі ми розглядаємо надзвичайно актуальні теми, такі як: взаємозв'язок між бідністю та міграцією, тривожними статистиками ожиріння, яка доповнюється іншими формами недоброякісного харчування, і цілою низкою не менш важливих проблем».

    Круглий стіл на рівні міністрів, що відбувся сьогодні вранці, був присвячений стійкому розвитку сільського господарства та продовольчих систем в умовах мінливого ​​клімату.

    На форумі обговорюється «електронне сільське господарство» з акцентом на застосуванні інформаційних та комунікаційних технологій упродовж усього ланцюга продовольчих систем. При цьому ФАО занепокоєна тим, щоб до процесу діджиталізації  були включені усі без винятків і на рівних умовах, і щоб невеликі фермерські господарства не виявилися в кінцевому результаті поза бортом.

    На спеціальній сесії делегати форуму обговорили способи стимулювання якості продовольства - шляхом розвитку органічного землеробства та системи географічних зазначень, що викликало широкий інтерес і резонанс. Виступаючі позначили вікна можливостей, які відкриває для галузі органічне сільське господарство, і обговорювали переваги виходу на ринок продуктів, які тісно пов'язані з культурними традиціями кожного конкретного регіону.

    «Нас радує приїзд великої кількості делегатів і інтенсивність дискусій, а також рівень підготовки форуму», - підкреслив пан Рахманін.

    У конференції беруть участь міністри сільського господарства та інші посадові особи високого рангу з країн-членів ФАО в регіоні Європи і Центральної Азії.

    Недержавні та міждержавні організації, чиї місії співзвучні з призначенням ФАО, беруть участь у форумі в статусі спостерігачів. Під час відкриття конференції делегатам було представлено узгоджену заяву від імені ряду організацій громадянського суспільства, що діють в цьому регіоні.

    31-я сесія Регіональної конференції для Європи проходить з 16 по 18 травня.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.