• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд виділив 131 млн грн. для запобігання техногенно-екологічної катастрофи та закриття шахт

    Опубликовано: 2018-04-26 08:44:16

    25.04.2018 на засіданні Уряду ухвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Про виділення коштів на здійснення першочергових невідкладних заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру у зв’язку із затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області» (далі – Розпорядження)

    У своєму виступі під час засідання Уряду Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим ЧЕРНИШ зауважив, що прийняття розпорядження допоможе врегулювати не тільки проблему техногенної катастрофи й продовження функціонування вугільної галузі, але й низку соціальних, економічних та політичних питань.

    «Майже протягом двох років Російська Федерація навмисно блокувала відкачування води на шахтах, які знаходяться на окупованій території Луганської області. При цьому, експерти з Німеччини декілька разів намагалися обстежити затоплені шахти, та їх зусилля блокувалися окупаційною владою. Перш за все, мова йде про близько 5 тисяч гірників і до 20 тисяч членів родин шахтарів, яких РФ намагається використовувати у гібридній війні проти України», – сказав Міністр Вадим Черниш.

    Також Міністр зазначив, що подібна ситуація може в подальшому загостритись на шахті «Юнком».

    На засіданнях Тристоронньої контактної групи  з мирного врегулювання конфлікту на сході України українською стороною, до складу якої входять представники МТОТ, не одноразово піднімалось питання щодо загрози техногенно-екологічної катастрофи внаслідок затоплення шахт на окупованій території, але щоразу обговорення та прийняття рішень блокувались представниками Російської Федерації.

    На початку року, під час робочої поїздки Міністра Вадима Черниша до Луганської області відбулася зустріч з керівництвом ДП «Первомайсьвугілля», під час якої було обговорено необхідність виділення коштів для вирішення ситуації із затопленими шахтами.

    Декілька місяців наполегливої роботи у співпраці з Міненерговугілля, Мінекономрозвитку та Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією забезпечили виділення коштів із резервного фонду держбюджету в найкоротші терміни.

    «Прийняття Розпорядження – це надзвичайно важливе рішення, яке демонструє, що Уряд вчасно реагує на гібридні впливи з боку РФ по всій лінії зіткнення, включаючи економічні диверсії», – підкреслив Вадим Черниш, а також висловив вдячність всім членам Уряду за підтримку рішення.

    В результаті, виділення коштів у розмірі 131 188, 235 тисяч гривень допоможе уникнути не тільки техногенно-екологічної катастрофи на Сході України, а ще й серйозних соціально-економічних наслідків, зокрема, аварійного закриття шахт на підконтрольній території.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.