• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росатом представив нові розробки на конференції World Nuclear Fuel Cycle 2018

    Опубликовано: 2018-04-23 15:17:11

    У Мадриді проходить міжнародна конференція World Nuclear Fuel Cycle 2018, організована Інститутом атомної енергії (Nuclear Energy Institute, NEI) та Всесвітньою ядерною асоціацією (World Nuclear Association, WNA). Російська державна корпорація з атомної енергії «Росатом» виступила партнером конференції.

    В рамках конференції представники провідних компаній світової атомної індустрії обговорили актуальні питання розвитку технологій ядерного паливного циклу (ЯПЦ).

    «Атомна енергетика і ядерні технології мають величезний потенціал для вирішення глобальних завдань сталого енергетичного розвитку. Сьогодні галузі необхідно розвивати нові технології на всіх етапах життєвого циклу для підвищення її економічної ефективності і досягнення міжнародних цілей щодо зменшення викидів CO2», - зазначив у своєму виступі Андрій Рождествін, голова регіонального центру Держкорпорації «Росатом» в Західній Європі.

    На думку представника компанії, наступним етапом розвитку світової атомної енергетики стане замкнення ядерного паливного циклу. Технологічна база для замкнення ЯПЦ створюється за допомогою реакторів на швидких нейтронах. Росатом також продовжує випробування РЕМІКС-палива, яке може бути перероблено кілька разів і зможе дозволити істотно збільшити ефективність використання урану в легководних реакторах. Іншим значущим проектом російської атомної галузі в сфері ЯПЦ є розробка стійкого до аварій толерантного ядерного палива.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.