• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка розповів, що робити аби в Україні виконували закони

    Опубликовано: 2018-04-19 08:50:37

    Посилення парламентського контролю за виконанням законів та відставка міністрів у разі фіксації їх бездіяльності, буде сприяти розвитку України та виходу з кризи.

    Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-голова фінансового комітету парламенту, народний депутат Сергій Рибалка, коментуючи законопроект, який вони з Олегом Ляшком та колегами майже з усіх фракцій і груп зареєстрували у Верховній Раді.

    «Ми пропонуємо механізм, який не на папері, а на ділі, дозволяє контролювати виконання законодавчих актів. Він такий - якщо профільний комітет приймає рішення про недовіру міністру за результатами його роботи, то питання про його відставку мають розглянути у парламенті не пізніше ніж через 10 днів після внесення пропозиції. ОБЛІК ТА КОНТРОЛЬ - це основа порядку і розвитку будь-якої країни. Облік та контроль - тільки так ми зможемо витягнути нашу країну з кризи та покращити життя людей!», - написав він.

    При цьому Сергій Рибалка нагадав, що контрольна функція притаманна парламентам усіх демократичних країн.

    «У кожній з демократичних країн, наприклад в США, контрольна функція парламенту одна з основних, поряд із законотворчою. А у нас про неї майже забули. Це дозволяє роками не виконувати вже прийняті закони», - зазначив народний депутат. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.