• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Максим Степанов звернеться до ВРУ щодо надання Куяльнику статусу курорту державного значення

    Опубликовано: 2018-04-18 08:51:54

    Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернеться до керівників фракцій Верховної Ради щодо прийняття законопроекту «Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення» у найшвидший термін. Про це стало відомо під час апаратної наради ОДА.

    «За деякими лікувальними особливостями Куяльницький лиман інколи кращий за Мертве море Ізраїлю. Але на жаль, він не є курортом державного значення. Ми розробили відповідний законопроект щодо надання йому цього статусу. Щоб це відбулося якнайшвидше, я направлю відповідне звернення до керівників всіх фракцій Верховної Ради, аби вони його поставили на голосування та прийняли», - підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

    Зазначимо, реалізація законопроекту “Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення” стимулюватиме розвиток території, а також  раціональне використання природних лікувальних ресурсів. В результаті прийняття законопроекту очікується  зацікавленість з боку потенційних інвесторів та розвиток малого та середнього бізнесу. З одного боку - це сприятиме покращенню якості життя місцевих мешканців, з іншого - стане додатковим стимулом розвитку туристичної сфери в Одеській області.

    “Я впевнений, велика кількість людей із задоволенням відвідає наш лікувальний курорт. А оголошення його курортом державного значення дасть гарантії інвестору, що не буде незаконних забудов на території. Куяльник може стати двигуном розвитку туристичної галузі”, - наголосив Максим Степанов.

    Як відомо, природні мінеральні води та сіль Куяльницького лиману застосовуються при лікуванні широкого спектру захворювань у дорослих та дітей. Зокрема, йдеться про захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи, органів травної системи тощо. Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 11.12.1996 року “ Про затвердження переліку водних об’єктів, що відносяться до категорії лікувальних”  Куяльницький лиман та Куяльницьке родовище мінеральних вод віднесені до категорії лікувальних.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.