• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проектні менеджери ОТГ Львівщини працювали над ефективністю підготовки заявок на субвенцію для розвитку інфраструктури

    Опубликовано: 2018-03-28 08:54:26

    27 березня 2018 року в приміщенні Львівської облдержадміністрації відбувся навчальний семінар для представників об'єднаних територіальних громад на якому вивчали особливості підготовки проектів для отримання субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад, супровід інвестиційних проектів та проблемні питання містобудування та архітектури.

    «Львівщина у цьому році отримала майже третину коштів від загальної суми секторальної підтримки, які будуть використані на розвиток туристичної галузі, що свідчить про якісну роботу департаменту економіки ОДА та проектних менеджерів громад», - позитивно відзначив Перший заступник голови ОДА Ростислав Замлинський.

    За співорганізації Львівського ЦРМС, що діє за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та департаменту економічної політики ЛОДА, проектні менеджери вдосконалювали навики підготовки проектних заявок, формулювання мети, комплексного вирішення проблем, прогнозування доцільності, ефективного використання та фінансових можливостей утримування об'єктів в подальшому.

    В.о. директора Львівського ЦРМС Тарас Баранецький зазначив, що «одним із завдань підрозділу є підтримка сталого розвитку об’єднаних територіальних громад. Тому, серед пріоритетів - заходи з різних сфер проектного менеджементу, у тім числі щодо підготовки проектів ОТГ для отримання субвенції на розвиток інфраструктури».

    Під час семінару «Особливості підготовки проектів для отримання субвенцій на розвиток інфраструктури ОТГ. Супровід інвестиційних проектів. Проблемні питання містобудування та архітектури» спеціалісти департаменту економічної політики зосередили увагу менеджерів на змінах та особливостях нормативно-правової бази, підготовці проектних заявок і формування пакету документів, а також на звітуванні Мінрегіону щодо використання коштів субвенції.

    Згідно вимог, для отримання субвенції подані заявки повинні відповідати: проекту Плану соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади на відповідний рік; заявка повинна бути оформлена згідно вимог наказу Мінрегіону від 05.04.2016№ 82 а також враховувати потреби осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення під час розроблення проектної документації, при закупівлі транспортних засобів.

    Заявки готуються за напрямками: розробки проектної, містобудівної та планувальної документації, здійснення інших заходів щодо об’єктів комунальної форми власності; закупівлю транспортних засобів для підвезення дітей, транспорту спеціального призначення; нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт вулиць, доріг, мостів, переходів комунальної власності; створення, модернізацію ЦНАПів; ремонт та утримання доріг місцевого значення; нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів водопостачання та водовідведення; реконструкцію, переобладнання, перепрофілювання будівель бюджетних установ; створення сучасних систем організації управління громадою - комунікаційних мереж, баз даних, систем оповіщення населення.

    Нагадуємо, що у 2017 році відсоток реалізації проектів на субвенцію на Львівщині становив 95,4%, що свідчить про досить ефективне освоєння коштів, які держава виділяє як інструмент підтримки ОТГ.

    Загалом, розподіл субвенції між місцевими бюджетами здійснюється з урахуванням двох показників - від площі території та кількості сільського населення громади і розраховується за відповідною формулою. Ефективне використання субвенції сприяє збільшенню та оновленню основних фондів комунальної власності сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.