• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка: В Україні про контрольну функцію парламенту майже забули

    Опубликовано: 2018-03-26 15:11:09

    В Україні потрібно посилити контролюючі функції парламенту, зокрема профільних комітетів Верховної Ради.
    Про це у своєму блогу на «Обозреватель» написав екс-голова фінансового комітету парламенту, народний депутат Сергій Рибалка.
    «У парламентів кожної демократичної країни є 2 основні функції – законотворча та контролююча. І цей контроль дієвий та ефективний, аж до початку процедури імпічменту президента, як було в США. Так само там значно серйозніші контрольні функції парламентських комітетів. У нас же в Україні про контрольну функцію парламенту майже забули. Вважаю, нам також потрібно значно посилювати роль комітетів Верховної Ради. Аби підвищити якість законотворчого процесу та контроль за діями виконавчої влади. Також необхідно ухвалити закони про імпічмент Президента та про спеціальні слідчі комісії», - написав він.
    Натомість, як зазначив народний депутат, представники нинішньої влади, напередодні виборів, намагаються забрати під свій вплив будь-які контролюючі та владні важелі та фінансові потоки.
    «Наполягаю: нам потрібно будувати дієву систему владних інститутів, аби вони виконували закон і працювали на добробут усіх громадян України, - написав він, зазначивши, що «Закон має виконуватись незалежно від прізвища того, хто буде президентом – Ляшко, Порошенко чи Тимошенко».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.