• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» та UNIT.City презентували перше дослідження ФінТех-сектору в Україні

    Опубликовано: 2018-02-23 08:57:36

    Понад 80 українських компаній активно розробляють інноваційні продукти, які застосовують технологічні рішення до фінансового сектору (ФінТех). Близько 60% цих ФінТех-компаній почали працювати в останні три роки, а близько 80% з них вже надають послуги ринку.

    Це були одні з основних висновків, що обговорювались під час презентації «ФінТех в Україні: тенденції, огляд ринку та каталог», яку було проведено Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» та інноваційним парком UNIT.City. Окрім обговорення як світових, так і українських тенденцій на ринку ФінТех, у каталозі представлено інформацію про учасників ФінТех-екосистеми України (їхні послуги, контактна інформація та напрямки спеціалізації). Серед завдань цього каталогу – збільшення інтересу інвесторів, як іноземних, так і українських, до цих молодих українських ФінТех-стартапів, та сприяння розвитку їхніх стратегічних ділових партнерських відносин.

    «Наша мета – сприяння фінансовій інклюзивності та більш широкому доступу до фінансових послуг для всіх українців. Подальший розвиток FinTech-сектору за рахунок покращення регулювання, вдосконалення продуктів, збільшення інвестицій та встановлення стратегічного партнерства з традиційними гравцями фінансового сектору стане важливим внеском в досягнення цієї мети», – підкреслив Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».
    Основні висновки дослідження:

    40% ФінТех-компаній, які взяли участь у дослідженні, були засновані до 2015 року, тоді як 60% – з’явились за останні три роки. Близько 84% ФінТех-компаній вже почали пропонувати продукти та надавати послуги. 

    Фінансування є основною проблемою. 45% ФінТех-компаній для фінансування операційної діяльності використовують власний капітал (без залучення зовнішніх інвестицій); 49% компаній мають фінансування зовнішніх інвесторів або шукають його.

    Потреба в інвестиціях українського ФінТех-сектору оцінюється самими гравцями ринку в $40-75 млн.

    Напрямками спеціалізації українських ФінТех-компаній є платежі та грошові перекази (31,6% від усіх компаній), інвестиції в технології та інфраструктуру (19,3%), кредитування (14%), маркетинг (7%), іншуртех (5,3%), діджитал банки (5,3%), управління фінансами (5,3%), мобільні гаманці (5,3%); блокчейн (3,4%), криптовалюти (1,75%).

    «Ми віримо, що наше дослідження допоможе банкам знайти інноваційні рішення для свого бізнесу, стартапам отримати допомогу у розвитку, а інвесторам знайти потенційних партнерів та клієнтів, – певен Макс Яковер, СЕО та керуючий партнер UNIT.City. – Синергія та співробітництво здатні створити набагато більше, ніж нам здається. Саме така місія закладена в наше ДНК – посилювати бізнеси, ініціативи та екосистему в цілому».

    «ФінТех-сектор в Україні ще знаходиться у початковому стані. Важливо стимулювати його розвиток таким чином, щоб він не тільки сприяв наближенню України до безготівкової економіки, але також і підтримував фінансову обізнаність, доступ до фінансових послуг для малого та середнього бізнесу та фінансову інклюзивність для малозабезпечених верств населення в сільській місцевості та зонах конфлікту. Збільшення інвестицій та стратегічного ділового партнерства – це важливий перший крок у цьому напрямку.», – підкреслив Андрій Бірюков, радник Першого віце-прем'єр-міністра України-Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

    Примірники Каталогу можна отримати у Проекті USAID «Трансформація фінансового сектору» або в UNIT.City.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.