• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2017» в номінації «Менеджер року»

    Опубликовано: 2018-02-16 11:42:35

    Номінація  «Менеджер року».

    Тарас ДЖАМАЛОВ
    Генеральний директор Lenovo в Україні.
    Рекордсмен України в класі «великі формації» в польоті у вінгсьюті (Wingsuit) - одна з дисциплін парашутного спорту.

    Три головні події 2017 року  за Вашою версією: 1. Основним викликом для мене (і як наслідок - основним досягненням) було внесення певних корективів у стратегію українського офісу Lenovo і, що більш важливо, у цінності та спосіб мислення моєї команди. Це стосувалося перебудови більшості внутрішніх і зовнішніх процесів для підвищення рівня задоволеності серед наших клієнтів (споживачів, дистриб'юторів, ритейлерів) і зараз можна констатувати факт, що у нас це вийшло.
    2. У 2017 році ми успішно запустили прямі поставки техніки Lenovo в Україну. Тепер усі ноутбуки, планшети, сервери та інші продукти поставляються безпосередньо з заводу в порти і аеропорти нашої країни. Це дозволяє українським користувачам швидше отримувати новинки, а для держави ланцюг поставки товару став максимально прозорим.
    3. За підсумками грудня 2017 року 30,8% всіх проданих ноутбуків і 28,7% всіх проданих планшетів в Україні - це пристрої Lenovo (згідно з аналітичними даними компаній GFK). У зв’язку з певними домовленостями я не можу називати, яке місце серед всіх брендів ми посідаємо з такими частками, але це нескладно розрахувати кожному, враховуючи, що на ринку – шість  основних гравців серед ноутбуків і сім - серед планшетів.
    Iз подiй, значущих у сферi IT, я виокремив би ювiлей – чверть сторiччя легендарного бренду ноутбукiв для бiзнесу ThinkPad та презентацiя перших VR-пристроїв, доступних масовому користувачу. 
    Ваша «Формула успіху»: Повністю віддаватися тому процесу, в який залучений на даний момент. Концентрація зусиль дуже важлива для досягнення результату. Будь-яка дія (робота, хобі, час із сім'єю) набагато ефективніше, якщо в цей момент і твої думки, і твої дії сконцентровані на визначеній меті і на поточному процесі. Робити тільки те, у що щиро віриш. І не відступати, навіть якщо всі навколо запевняють, що «це неможливо».
    Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Років до 9 - космонавтом. А хіба можна було по-іншому? У більш свідомому віці я мріяв стати вченим-фізиком або вченим-хіміком. Ці дві науки (та ще й математика) розривали моє серце і часто змушували робити нелегкий вибір (наприклад, олімпіади з цих предметів часто проводилися одночасно).
    Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Так. Хочу взяти участь в офіційному світовому рекорді в одній із дисциплін парашутного спорту (великі wingsuit формації). Очікую, що спроба встановити такий рекорд буде в 2019 році - є час підготуватися морально і фізично.
    Бути сьогодні успішним – це… У моєму розумінні бути успішним (успішною людиною, успішною компанією, успішною країною) - це бути прикладом для наслідування, бути тим, ким хотіли б стати інші.
    Ваш улюблений афоризм? It always seems impossible until it’s done. Nelson Mandela (Це завжди здається неможливим, поки не зробиш. Нельсон Мандела). Вважаю цю фразу настільки сильною і актуальною, що навіть привіз на роботу магнітик із цією цитатою з музею Нобеля, щоб надихати команду.
    Назвіть три головні якості успішного керівника? вміння побудувати і замотивувати (захопити) команду; вміння бачити можливості; бути лідером, а не начальником.
    Що є сьогодні найголовнішим в роботі керівника підприємства? Що дає можливість бути лідерами в своїй галузі? Ми живемо в світі, основна характеристика якого - безперервні зміни. Тому сьогодні найважливішим для керівника і для підприємства вважаю такі фактори:
    - швидка реакція на зміни. Іноді навіть передбачення або генерування цих змін. Часто це називають «інноваційність» (не тільки в контексті продуктів, але і в контексті послуг, сервісів, процесів);
    - максимальне делегування. Керівник, який недостатньо делегує, обмежує свої можливості, багато в чому зводячи їх до «контролю». Підприємство без правильного делегування позбавлене здатності швидко реагувати на будь-що, і, що більш важливо, позбавлене можливості реалізувати людський потенціал своїх співробітників;
    - створення необхідних умов для персоналу (розкриття їхнього потенціалу, створення умов для самореалізації).
    Хто для Вас є взірцем менеджера в світовому масштабі? Бразильський бізнесмен Рікардо Семлер. Для мене він взірець не тільки з точки зору його досягнень, а й з точки зору методів, які він застосовував. Він зміг створити корпорацію з унікальною внутрішньою культурою, яка, з одного боку, дозволяла компанії досягати хороших результатів, а з іншого - була прикладом щирої турботи про своїх співробітників.
    Що Ви найбільше цінуєте в своїх співробітниках? Відданість спільній справі; критичний погляд на дії, події і рішення; чесність.
    Якщо щастя не в грошах, то в чому? ☺ А якщо все-таки в грошах, то чому?
    Для мене формула щастя - це «вранці хотіти йти на роботу, а ввечері хотіти йти додому». Ця формула об'єднує в собі такі обов'язкові фактори, як цікава робота з яскравими складними цілями і одночасно з цим гармонійні особисті відносини.
    Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... використаю її, щоб зробити наступний крок».
    Кому в цьому житті Ви заздрите? Нікому. Правильніше сказати так: я розумію, що заздрити комусь безглуздо. Колись я сформулював для себе таку думку: «Я заздрю щасливим людям, але лише до того моменту, поки не наближаюся до них». Заздрячи комусь, люди майже завжди ідеалізують суб'єкт заздрості. Варто «покопатися» в деталях - і реальних причин для заздрості не залишиться.
    Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Час від часу я занадто заглиблююсь у деталі. Це дозволяє спільно з колегами знаходити нестандартні шляхи досягнення поставлених цілей, але іноді я цим позбавляю співробітника можливості самому пройти весь шлях.
    (Записано зі слів моєї команди. Мені є над чим попрацювати в 2018 році)
    Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? «Залиште гидливість, з’їжте жабу!» (Брайан Трейсі) - це з прикладної літератури. Відмінна книга по таймменеджменту.
    «Атлант розправив плечі» (Айн Ренд) - із художньої літератури. Я прочитав її досить давно і був приємно здивований, коли кілька років тому ця книга стала набирати популярність в Україні і деяких країнах Європи.
    З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Складно сказати з ким міг би, а ось хотів би з Нельсоном Манделою. У відомій мені сучасній історії небагато лідерів, які мали такий великий і настільки позитивний вплив на свою країну. Упевнений, нам було б про що з ним поговорити
    Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Олександрійський маяк. Світло Олександрійського маяка вночі і дим від нього вдень були орієнтиром для кораблів, інструментом для пошуку правильного шляху. Встановлений у місті, він міг би символізувати орієнтир для інших міст (а можливо і для інших країн) в питаннях інноваційності та сталого розвитку. Але, звичайно, одного дива світу для цього мало - багато чого ще необхідно зробити
    Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Я б назвав її «Сарчу» (Sarchu). На честь невеликого поселення в Гімалаях на висоті 4300 м. Там найкрасивіше нічне небо, яке особисто я бачив у своєму житті. Ще туди не літають літаки, і не їздять потяги, а зимою перекривають навіть гірську дорогу. Якщо не назвати так планету, то як ще люди дізнаються, що на землі є таке прекрасне місце...
    Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? Мені складно підібрати правильне місце для цього. Але я впевнений, що головна цінність України - не місто, не музей, не площа. Головна цінність і пам'ятка України - це люди. Люди, які змінюють звичний устрій життя навколо себе, допомагають державі змінюватися на краще. І все це вони роблять не завдяки зовнішнім факторам, а всупереч їм. Я запросив би пана Президента в офіс молодої української IT-компанії, у якій на благо всього світу працюють найкращі розуми; запросив би відвідати сучасне сільгосппідприємство, де поля облітають безпілотні апарати, а врожайність прогнозує комп'ютер. Упевнений, що такі зустрічі показали б Президенту Америки кращі сторони нашої країни і суспільства.
    Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Коли мені було 26, я вважав, що за зовнішнім виглядом визначаються солідність і професіоналізм. Я навіть активно намагався набрати вагу (на жаль, вельми успішно), щоб відповідати формату керівника відділу закупівель великої компанії. Як ви розумієте, це було помилкою.
    Я щиро сподіваюся, що головне досягнення в мене ще попереду. Але на даний момент досягненням вважаю той факт, що я зміг зберегти свої основні принципи і пронести їх через багато випробувань, що зустрічалися на моєму шляху.
    Яке зайняття для  Вас -  найкращий відпочинок? Стрибки з парашутом і мото-подорожі в горах.

    Дмитро КОСТЮ̀К
    В. о. директора ДП «ЗАВОД«ЕЛЕКТРОВАЖМАШ».У 2017 роцінагороджениймедаллю та грамотою відГоловиВерховної РадиУкраїниАндріяПарубія за заслуги перед українським народом.

    Три головні події 2017 року  за Вашою версією: По-перше, укладання доленосних для «Електроважмашу» контрактів, які визначили перспективу на п'ять років роботи підприємства. По-друге, це допомога тим, хто зараз воює за Україну. Третє – благодійністьу сфері освіти. На щастя, це досягнення не тільки 2017 року. Це пріоритети вже декількох років поспіль.
    Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети:
    Працюй і досягай! Тільки в прагненнізнаходиться ключ до успіху. Іголовне – не боятисяпостійнорухатися вперед. Треба боятисястояти намісці.
    Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Банкіром, але вийшло інакше, і виявилося, що вийшло навіть краще, ніж мріялося.
    Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Я думаю, що мрія повинна бути у кожної людини. Вона мотивує ...Змушує діяти для того, аби втілити її в життя. Хочеться розширити свою географію до Австралії.  
    Бути сьогодні успішним – це… Успішним я можу назвати людину, яка не просто займає якусь посаду або заробила певний капітал. Успішність – це затребуваність і реальна користь. Якщо ви у змозі зробити щось корисне і важливе в тій чи іншій сфері – ви однозначно успішні.
    Ваш улюблений афоризм? Тільки реально зроблене може бути прийнято до уваги (Альфред Адлер).
    Назвіть три головні якості успішного керівника? Здатність створювати справжню команду професіоналів, бачити перспективу, швидко реагувати на зміни у зовнішньому середовищі.
    Що є сьогодні найголовнішим в роботі керівника підприємства? Що дає можливість бути лідерами в своїй галузі? Може прозвучати банально, але це виключно робота на результат у всіх сферах. Серйозна конкуренція мотивує до пошуку нових рішень, тому ми є лідерами у своїй галузі саме завдяки конкурентам.
    Хто для Вас є взірцем менеджера в світовому масштабі? Викликає захоплення Ілон Маск. Його цілеспрямованість та захопленість своєю справою викликають повагу.
    Що Ви найбільше цінуєте в своїх співробітниках? Уміння, а головне бажання працювати в команді на загальний результат.
    Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? Гроші дають певну свободу дій і більше можливостей допомагати іншим. Разом із тим гроші є в своєму роді мірилом успішності. Самі по собі вони не з'являються, якщо вивмієте заробити, значить, чогось варті. А взагалі щастя для мене в простих радощах: здорові батьки, сімейний затишок, тиша і, звичайно, час, який необхідний для того, аби встигати насолодитися.
    Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори, а... аважіль я знайду»
    Кому в цьомужитті Ви заздрите? Коли тільки починав свій професійний шлях, я заздрив Гейтсу, а зараз розумію, що йому за 60, а у мене ще стільки часу попереду!
    Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Мені-то хочеться вірити, що у мене прекрасний характер, але близькі люди чомусь не згодні зі мною. Швидше за все – цебезвідмовність.
    Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? Не можу назвати тільки одну улюблену книгу: «Важко бути Богом» братів Стругацьких, «Тіні в раю» Ремарка і безлічінших.
    З ким ізісторичнихособистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?  Уїнстон Черчиль, Рене Декарт, Генрі Форд, Вільям Рокфеллер, Вільям К.Вандербільт.
    Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воносимволізувало? На центральній площі Жовтих Вод піраміда Хеопса не поміститься, тому буду розглядати моє друге рідне місто Харків і Александрійський маяк, який би символізував розвиток міста і своїм світлом залучав інвесторів.
    Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? «Надія». Відкриття завжди дають надію і стимул до нових «подвигів». Отже, я б дав планеті саме таку назву.
    Уявіть, що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? Острів Хортиця в Запоріжжі, меморіальний комплекс Батьківщина-мати, Карпати, Ластівчине гніздо в Криму, Львівський оперний театр і, звичайно, Александрійський маяк у Харкові, на той час він уже буде на місці.
    Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Про головне досягнення розповім через кілька років, а щодо помилок – шкодую, що свого часу втратив можливість вивчити ще кілька іноземних мов.
    Якезайняття для  Вас – найкращийвідпочинок?
    Найефективніший спосіб відновитися – це сон. Якщо серйозно, мені вистачить просто змінити обстановку та поспілкуватися з рідними.

    Юрій ЮРОВ
    Генеральний директор ТОВ «Кен-Пак (Україна)» заводу з виробництва алюмінієвої тари; нагороджений медаллю «За працю і звитягу».

    Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2017 році.
    -Досягнення заводом найвищих виробничих показників за 14 років діяльності в Україні;
    -Нагородження Юрова Ю.Г. Золотою медаллю Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури - за значний особистий внесок у розвиток Академії (меценатська діяльність).
    Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети:
    -повна самовіддача і професіоналізм у виробничій діяльності;
    - чесність і порядність по відношенню до людей, трудового колективу, вищим керівникам та власникам;
    - готовність прийти на допомогу людям.
    Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Космонавтом.
    Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Щоб Україна стала дійсно процвітаючою, самодостатньою європейською державою.
    Бути сьогодні успішним - це ... достигнути найвищих показників в тому виді діяльності, якою займаєшся.
    Ваш улюблений афоризм? Краса врятує світ.
    Назвіть три головні якості успішного керівника? Професіоналізм; наполегливість і цілеспрямованість; постійне самовдосконалення.
    Що є сьогодні найголовнішим в роботі керівника підприємства? Що дає можливість бути лідерами у своїй галузі? Професіоналізм, відданість інноваціям, широкий кругозір, здатність створити і підтримувати мотивовану команду професіоналів-виконавців.
    Хто для Вас є взірцем менеджера в світовому масштабі?
    Ілон Маск.
    Що ви найбільше цінуєте в своїх співробітниках? Професіоналізм, здатність до командної роботи, креативність, порядність.
    Якщо щастя не в грошах, то в чому? В можливості жити без оглядки на час.
    А якщо все-таки в грошах, то чому? Потому, що «Гроші псують людину, але відсутність грошей псує його ще більше».
    Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я ...
    ... покажу світу багато прекрасного і дивного».
    Кому в цьому житті Ви заздрите? Тим, хто може собі дозволити вільно розпоряджатися своїм часом.
    Яка риса характеру - Ваш головний недолік? Неідеальний.
    Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка?
    І. Ільф і Є. Петров «Дванадцять стільців» і «Золоте теля».
    З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? З Миколою Артемовичем Терещенком.
    Яке чудо світа Ви хотіли б перенести в своє рідне місто? Що би воно символізувало? Дуже хочу, щоб Київ став чудом світу для людей, що живуть в ньому, та для гостей міста.
    Якби Ви відкрили нову планету, як би Ви її назвали? Ім'ям коханої жінки.
    Уявіть, що до Вас в гості приїхав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б Ви його запросили на екскурсію?
    Прекрасних місць в Україні настільки багато, що екскурсійна програма залежала б лише від того, скільки є вільного часу у шановного гостя.
    Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Головне досягнення - моя сім'я. На помилках не концентруюся, аналізую їх і рухаюся далі.
    Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? Підтримка мистецьких проектів, пропагуючих і підтримуючих українську культуру.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.