• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому не можна залишати смартфон в спальні дитини

    Опубликовано: 2018-02-16 09:04:04

    Проста наявність смартфона в кімнаті дитини вже негативно позначається на якості сну, як встановили вчені з Королівського коледжу Лондона. Діти сплять гірше, оскільки весь час очікують надходження нових повідомлень.

    Батьки не повинні дозволяти своїм дітям залишати смартфон або планшетний комп'ютер в спальні під час сну, так як вони негативно позначаються на якості нічного відпочинку дитини. Їх також не можна використовувати після того, як в дитячій спальні гасне світло, що підтвердило авторитетне дослідження. Вчені з'ясували, що коли батьки просто дозволяють залишити смартфон в кімнаті дитини, то діти сплять гірше, оскільки постійно очікують надходження нових повідомлень.

    Спостереження показали, що діти і підлітки, які використовують електронні девайси протягом 90 хвилин перед відходом до сну, в два рази частіше не висипаються і майже в три рази частіше переживають відчуття сонливості протягом наступного дня. Доступ до електронних пристроїв навіть без їх використання на 79% збільшує ризик безсоння дитини, на 46% підвищує небезпеку низької якості сну і на 127% збільшує ймовірність денної сонливості.

    Цілодобовий доступ до смартфону і планшету, які пов'язані зі сторінками в соціальних мережах, призводить до того, що діти і підлітки весь час знаходяться в стані неспання. Дослідники підкреслюють, що більшість підлітків кидаються до своїх смартфонів насамперед після пробудження, а останнім, що вони роблять перед відходом до сну, також є перевірка нових повідомлень. Через це не доводиться дивуватися тому, що діти і підлітки хронічно не висипаються, поки їх мозок постійно завантажений очікуванням нової інформації.

    При цьому інша група дослідників прийшла до висновку про те, що 72% дітей і 89% підлітків мають, щонайменше, один девайс в своїй спальні, і більшість користуються ними перед відходом до сну.

    healthyliving.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.