• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес та парламентарі разом напрацьовуватимуть законопроекти щодо розвитку ділового клімату і промисловості

    Опубликовано: 2018-02-08 13:45:37

    Представники промислових підприємств та асоціацій погодились об’єднати зусилля із ініціативними групами народних депутатів, що працюють над законопроектами в сфері економічного розвитку.
    Про це йшлося на зустрічі керівництва УСПП та народних депутатів з групи «Партія «Відродження».
    Президент УСПП Анатолій Кінах підкреслив важливість співпраці між промисловцями та представниками українського парламенту, адже «питання виходу з економічної кризи, створення умов для наукоємкого, конкурентоздатного виробництва не можуть бути вирішені одноосібно – будь то уряд чи ділова громада – потрібні спільні зусилля».
    «Цінуємо співпрацю із Верховною Радою, бо закони, що приймаються стосовно бізнесу, повинні обов’язково враховувати досвід реального сектору економіки. А тенденції наразі не дуже втішні: тенденція деіндустріалізації залишається, висока трудова міграція, брак доступу до фінансових ресурсів, відсутність дієвої економічної стратегії, так само як і практичної реалізації експортної. Економіка залишається переважно сировинною, а значний потенціал в сфері ІТ, ракето-, авіабудування тощо не використовується. Втім, за такого сценарію, як свідчить міжнародний досвід, країна зможе забезпечити робочими місцями максимум 15-20 мільйонів громадян. І це не свідчитиме про розвиток», – зазначив президент УСПП.
    Нагадаємо, союз та його партнери із Антикризової ради громадських організацій  розробили системний  документ «Платформа економічного патріотизму», яка допоможе досягнути зростання ВВП країни на рівні 7-8% та забезпечить створення робочих місць для мільйонів українців.
    За словами співголови депутатської групи «Партія «Відродження» Віктора Бондара, фахівці партії та залучені експерти працюють над підготовкою законопроекту щодо підтримки вітчизняної промисловості. Чимало із того, що зазначено в «Платформі економічного патріотизму», вже ввійшло до нього. Документ відкритий до доопрацювання.
    «Ми взяли багато чого із ваших пропозицій і можемо в подальшому спільно вийти на єдиний документ. В законопроекті йдеться про імпортозаміщення, скорочення, а то і відміну земельних податків для підприємств, звільнення від ввізного ПДВ на нове обладнання, створення державної програми кредитування та багато інших дієвих інструментів», – наголосив В.Бондар.
    Присутні керівники Ради директорів Києва, асоціації «Київ» тощо підтримали такі позиції нормативного акту, адже неодноразово самі формулювали їх в діалозі із урядом та парламентарями.
    Представники реального сектору економіки в цілому підтримали положення законопроекту, однак запропонували спільно доопрацювати його  в деяких положеннях. Для цього буде проведене окреме експертне засідання, ініційоване УСПП.
     Окрім того, було зазначено, що це лише перший крок, адже затребуваних ділової спільнотою змін потрібно багато. Тому необхідно погодити план спільних дій з парламентарями, намагаючись долучити до роботи якнайбільше народних обранців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.