• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінприроди спільно із Міносвіти працюватимуть над розширенням рівня екологічної освіти в Україні

    Опубликовано: 2018-01-30 12:01:17

    Шлях до формування високої екологічної свідомості українців безперечно лежить через екологічну освіту. Прийшов час і Україні кардинально змінити критерії екологічного виховання і почати формувати потужну екологічно свідому націю.

    Такого висновку дійшли два представники Уряду України Міністр екології та природних ресурсів  Остап Семерак  та Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич під час сьогоднішньої зустрічі.

    «Сьогодні ми об’єднали зусилля  двох міністерств і  домовилися створити робочу групу, яка працюватиме над пошуком сучасних інноваційних методів екологічного виховання суспільства та популяризуватиме  засади сталого розвитку», - зазначив Остап Семерак.

    За його словами міністра екології, під час зустрічі домовилися  реалізувати  проект по встановленню  в українських школах  компостеру  для переробки  органічних відходів  шкільних їдалень.

    Він також подякував Лілії Гриневич  за підтримку проекту «Компола», відзначивши, що ідея належить учням 17 київської школи, які не лише придумали, а  почали самостійно реалізовувати  свою ідею. А це, означає, що молоде покоління українців росте екологічно свідомим і вже в такому юному віці небайдужі до майбутнього  своєї країни.

    Остап Семерак підкреслив, що міністерства  налаштовані  змінити ситуацію і відродити кращі традицій українського народу у взаємовідносинах з довкіллям.

    «Я багато чув від українців, які об’їздили весь світ, що наші природні багатства унікальні. В їхніх словах відчувалася гордість  і  любов  до рідної землі.  І ми зобов’язані   зберегти її для наступних поколінь.  Українці мають стати нацією із високим рівнем екологічних знань, вихованих на любові до унікальної природи. А цей непростий  шлях лежить через кардинальні  зміни  екологічного виховання», - підкреслив Остап Семерак.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.