• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У США випробувано новий компактний ядерний реактор Kilopower, який заплановано використовувати під час польотів на Марс

    Опубликовано: 2018-01-24 08:40:49

    Вчені, офіційні представники NASA та департаменту енергетики США презентували результати випробувань реактору Kilopower у Національному музеї атомного тестування у Лас-Вегасі, що у пустелі Невада.
     
    "Випробування компактної ядерної енергетичної системи, розробленої для підтримки довгострокової місії NASA, були успішними. Повноцінний запуск системи заплановано на березень», - зазначено у повідомлені організаторів.
     
    Розробники повідомляють, що пристрій використовує уран-235. Активна зона максимально стиснута і за розміром її можна порівняти з рулоном звичайних паперових рушників. Навколо активної зони змонтовано теплову трубку, яка переносить тепло енергетичним установкам: невеликим двигунам Стерлінга. Двигуни – це невеликі поршні, які перетворюють тепло в рух, і потім – в електрику. Компактний розмір пристрою, за словами заступника директору NASA по космічним технологіям Стива Юрчука, дозволить перевозити на одному космічному кораблі відразу кілька блоків.
     
    Раніше для космічних апаратів у проектах Voyagers 1 и 2 інженери NASA використовували радіоізотопні термоелектричні генератори.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.