• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Раді зареєстровано постанову про невідкладне звільнення Гонтаревої, - Рибалка

    Опубликовано: 2018-01-16 14:48:34

    Постанова яка закликає президента країни невідкладно внести подання на звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України зареєстрована у парламенті. Її ініціаторами стали члени фінансового комітету Ради, народні депутати Сергій Рибалка, Віктор Романюк, Михайло Довбенко, Максим Поляков, Павло Різаненко.
    «Парламент не може стояти осторонь та спостерігати за тим, що Національний банк країни вже восьмий місяць працює без керівника. Це не нормально. Звичайно, ми не можемо змусити президента внести подання на звільнення, однак вказати на неприпустимість зволікань зобов’язані. Зараз для стабілізації фінансово-банківської сфери в країні вкрай важливо призначення нового керівника та початок справжніх реформ», - зазначив стосовно реєстрації постанови один із її авторів Сергій Рибалка.
    У тексті документа прямо зазначається, що фактична відсутність керівника НБУ негативно впливає на регулювання банківського сектору країни та відносини України з міжнародними фінансовими установами.
    Передбачається, що ця постанова набирає чинності з дня її прийняття.
    Нагадаємо, що голова НБУ з травня 2017 року формально перебуває у відпустці  і не звільнена з посади.
    Останнім робочим днем Гонтаревої в НБУ стало 10 травня, після якого почалася довготривала відпустка.
    Згідно з Конституцією, главу НБУ Верховна Рада призначає за поданням президента.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.