• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська хоче зустрітися із затриманими українськими прикордонниками, які перебувають у Лефортово

    Опубликовано: 2018-01-16 08:40:18

    Після особистої зустрічі з близькими родичами затриманих військовослужбовців Державної прикордонної служби України Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня, які наразі перебувають у СІЗО «Лефортово», Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо порушення низки їхніх прав.
    Так під час бесіди родичі прикордонників повідомили, зокрема, про те, що слідчий, у провадженні якого перебуває справа українських прикордонників, відмовляє їм у наданні дозволу на зустріч із ними.
    Зустріч консульської посадової особи України із затриманими українцями відбулася за присутності співробітника слідчого ізолятора «Лефортово», який, за їхніми словами, забороняв їм спілкуватися рідною мовою і постійно переривав бесіду.
    Крім того, мати Ігоря Дзюбака повідомила про погіршення стану здоров’я її сина, у зв’язку з чим він потребує додаткового медичного обстеження і лікування.
    «З огляду на викладене, прошу Вас перевірити зазначену інформацію, і, в разі її підтвердження, вжити необхідних заходів в межах Вашої компетенції для дотримання прав громадян України Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня, зокрема на надання зустрічі з близькими родичами, а також на спілкування з консулом рідною мовою. Також прошу Вас сприяти у проведенні кваліфікованого медичного обстеження стану здоров’я Ігоря Дзюбака і надання йому необхідної медичної допомоги», – зазначила Валерія Лутковська у своєму листі до Омбудсмана РФ.
    Користуючись нагодою, Валерія Лутковська вкотре запропонувала російській колезі продовжити практику спільних моніторингових візитів.
    «Пропоную Вам спільно здійснити моніторинговий візит до Херсонського слідчого ізолятора з метою моніторингу дотримання прав громадян РФ, військовослужбовців прикордонної служби ФСБ Росії Аскара Кулуба і Володимира Кузнєцова. У свою чергу просила б Вас сприяти в організації моєї зустрічі з затриманими громадянами України Ігорем Дзюбаком і Богданом Марцонем в слідчому ізоляторі «Лефортово», – йдеться у листі Валерії Лутковської.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.