• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Екологічний напрям уперше за багато років став пріоритетом державної політики України»

    Опубликовано: 2017-12-21 14:30:03

    Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що  рік, який минає,  ставив перед нами достатньо серйозні виклики, але для екологічної галузі  він став  активним і результативним.

    «Сфера охорони довкілля досить довго «пасла задніх» у системі державних пріоритетів. Уперше Урядом та парламентом держави приділяється так багато уваги вирішенню питань довкілля. Нам  вдалося виконанимизначну кількість  взятих на себе міжнародних зобов’язань та увійти в десятку лідерів  міжнародної кліматичної політики. Ми прийняли ряд  важливих документів, які стратегічно змінять підхід в Україні до вирішення проблем довкілля», - сказав Остап Семерак.

    За словами  міністра, українська економіка поступово  почала переорієнтуватися на модель сталого розвитку. В країні  стали активніше говорити про  важливість швидкого впровадження енергозаощадливих технологій.

    «Саме у 2017 році Україна відмовилася від недосконалої екологічної експертизи і буквально днями перейшла до механізму оцінки впливу на довкілля, яким керуються країни Європейського Союзу. На виконання Закону України «Про ОВД» Мінприроди  розробило, а Уряд ухвалив основні нормативно-правові акти. Зокрема, буде створено Єдиний реєстр  оцінки впливу на довкілля», - сказав Міністр.

    Він також підкреслив, що  механізм оцінки впливу на довкілля – це дієвий механізм  запобігання  виникненню  забруднень і небезпек, а не  боротьба з наслідками.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.