• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Португалія працюватимуть над реалізацією спільних проектів у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики

    Опубликовано: 2017-12-19 08:42:33

    18 грудня у Лісабоні (Португалія) у присутності Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Португалії Антоніу Кошти Голова Держенергоефективності Сергій Савчук підписав Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива між Держенергоефективності та Національним директоратом енергетики та геології Португалії.

    У рамках Меморандуму сторони працюватимуть над реалізацією спільних «зелених» проектів, а також будуть обмінюватися інформацією щодо передових практик та механізмів стимулювання впровадження проектів з енергоефективності та виробництва «чистої» енергії.

    Голова Держенергоефективності Сергій Савчук наголосив, що співпраця України та Португалії буде ефективною. Як відомо, ще у 2015 р. частка «зеленої» енергії у кінцевому енергоспоживанні Португалії складала 28%. Більше половини цього показника становить електроенергія, вироблена гідро- та вітроелектростанціями. У планах досягти 31% «чистої» енергії у 2020 р. та 40% у 2030 році.

    «Для реалізації спільних «зелених» проектів Україна пропонує значний ресурсний потенціал, сприятливе законодавче поле для роботи інвесторів, запроваджені для інвесторів стимулюючі тарифи на «чисту» енергію та численні потенційні «точки входу» в різних регіонах», – прокоментував С. Савчук.

    Сергій Савчук відзначив, що Португалія стала ще однією країною, з якою Україна зміцнила співпрацю у сферах енергоефективності та відновлюваній енергетиці.

    У 2017 р. вже налагоджено тісні партнерські відносини з такими країнами, як Китай, Фінляндія, Данія тощо. Перші результати спільної роботи приголомшують. Наприклад, завдяки започаткованій співпраці України та Фінляндії, МЗС Фінляндії і NEFCO підписали Угоду про створення фонду обсягом 6 млн євро для фінансування розробки «зелених» проектів в Україні.

    Значну підтримку Україні надає Данія. Так, за підтримки Українсько-данського енергетичного центру удосконалюється Інтерактивна карта UAMAP, де інвестори можуть ознайомитися із численними українськими «зеленими» проектами, які потребують фінансування.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.