• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд схвалив пакет підзаконних актів, що дозволять із 18 грудня запровадити в Україні європейську процедуру оцінку впливу на довкілля (ОВД)

    Опубликовано: 2017-12-15 08:49:41

    Уряд сьогодні розглянув та пакетно схвалив ряд підзаконних актів, розроблених Мінприроди на виконання ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля», який вводиться в дію в Україні 18 грудня.
    Зокрема, було ухвалено критерії визначення планованої діяльності, що не підлягає оцінці впливу на довкілля.  Згідно з ухваленим документом, оцінці впливу на довкілля не підлягає:
    - планована діяльність у сфері забезпечення оборони держави, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та наслідків антитерористичної операції.
    - за визначених у постанові умов та відповідно до Закону ‑ технічне переоснащення, капітальний ремонт, реконструкція, перепрофілювання та розширення господарської діяльності.
    Крім того, уряд також схвалив  порядки проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля, передачі документації для надання відповідного висновку і порядок ведення Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля, який обмежить контакт чиновника з суб’єктом господарювання та забезпечить вільний доступ усіх сторін через веб-сайт Єдиного реєстру з ОВД до інформації та документів щодо здійснення оцінки впливу на довкілля.
    Процедура ОВД також передбачає нову процедура підготовки висновку, яка не передбачає можливості направлення матеріалів на доопрацювання суб’єкту.
    Нагадаємо, що 18 грудня 2017 року набирає чинності закон України «Про оцінку впливу на довкілля», який є одним із важливих зобов’язань України згідно з Угодою про асоціацію.
    Він запроваджує чітку процедура здійснення відповідної оцінки планованої діяльності, яка дозволяє громадськості з ранніх стадій брати участь в обговоренні та формувати переліку питань, які будуть досліджуватися під час ОВД, впливати на вибір альтернативного місця здійснення планованої діяльності, а також на впровадження переліку заходів, які зменшуватимуть вплив на довкілля такої діяльності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.