• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Громадяни України мають знати про ризики, пов'язані з криптовалютами, - Сергій Рибалка

    Опубликовано: 2017-12-01 15:56:21

    Україні потрібно законодавчо врегулювати діяльність, пов’язану з криптовалютами та майнінгом, для того, щоб убезпечити своїх громадян від ризиків. Про це народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка заявив в ефірі телеканалу "Espreso.TV".
    "Щоб громадяни України були захищеними і розуміли, що якщо вони займаються криптовалютами, чи майнінгом, то вони повинні бути обізнаними про ризики, що пов’язані з цим. Це потрібно для того, щоб ми не мали проблем, які, наприклад, сьогодні є з валютними позичальниками, які брали кредити в доларах, а після знецінення гривні втричі, тепер не можуть сплачувати ці кредити", - сказав він.
    Він додав, що відсутність законодавчого регулювання зараз призводить не тільки до ризиків втрати коштів людьми, а й використовується силовими структурами, спецслужбами як привід для всіляких перевірок.
    "Я автор одного із законопроектів про криптовалюти, бо вважаю, що якщо цей напрям діяльності є, він має бути законодавчо забезпечений", - додав Сергій Рибалка.
    На думку народного депутата, у разі законодавчого регулювання цієї діяльності вона зможе стати ще одним джерелом наповнення державного бюджету.
    Нагадаємо, що член комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка є ініціатором законопроекту №7183-1 "Про стимулювання ринку криптовалют і їх похідних в Україні". Зокрема, ключовий акцент зроблений саме на стимулюванні розвитку ринку, а не тільки на його регулюванні. Так, законопроектом пропонується наділити криптовалюти статусом фінансового активу. Згідно із законопроектом, кріптобіржи повинні будуть отримати статус фінустанов, ліцензії на свою діяльність і нести відповідальність за ведення діяльності з порушенням ліцензійних умов. Стимулювання буде полягати  у встановленні пільгових тарифів на електроенергію (пільгові промислові тарифи в промислових парках та більш вигідні, ніж існуючі нічні тарифи для майнерів решти території України), а також пільгового та максимально спрощеного податку. Зокрема, буде запропоновано встановити нульову ставку оподаткування покупки криптовалют і 2% збору в Пенсійний фонд при виході в гривню.
    Як повідомлялося раніше, Національна комісія з регулювання ринку фінансових послуг готова взяти участь у подальшому доопрацюванні зареєстрованих в парламенті законопроектів №7183 та №7183-1, оскільки вважає необхідним надання юридичного статусу криптовалютам в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.