• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росатом та державні енергетичні компанії Бразилії підписали Меморандум про взаєморозуміння в галузі розвитку атомної енергетики

    Опубликовано: 2017-11-29 13:46:35

    27 листопада 2017 року підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Держкорпорацією «Росатом» та бразильськими компаніями Eletrobras й Eletronuclear (входить в Eletrobras) з розвитку співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії.

    З російського боку документ підписав перший заступник генерального директора - директор блоку з розвитку і міжнародного бізнесу Держкорпорації «Росатом» Кирило Комаров, з бразильської сторони підписи підставили президент Eletrobras Вілсон Ферейра і президент Eletronuclear Леон Сантос Гуімарайеш.

    Метою меморандуму є розвиток взаємовигідного співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії, включаючи можливу співпрацю у проектах будівництва нових АЕС в Бразилії і підтримки життєвого циклу станцій (поточна робота станції, ремонт, виведення з експлуатації), поводження з ядерним паливом, продовження експлуатації існуючих атомних електростанцій, підготовку і навчання кадрів, а також розробку програм по підвищенню інформованості населення про атомні технології та їх застосування.

    «В останні роки розвиток співпраці між Росією та Бразилією отримав новий імпульс: у нас реалізуються проекти в сфері ядерно-паливного циклу, розвивається взаємодія в сфері ядерної медицини. Підписання Меморандуму - логічне продовження розвитку партнерства. З одного боку, Бразилія має передовий досвід використання ядерних технологій і серйозні плани щодо подальшого розвитку своєї національної атомної галузі. З іншого боку, Росатом має унікальну експертизу в сфері експлуатації АЕС, лідируючі позиції в світі в будівництві АЕС на базі референтної та безпечної технології ВВЕР. Це закладає міцну основу для взаємовигідного співробітництва між нашими країнами», - зазначив Кирило Комаров.

    Меморандум передбачає створення робочих груп для вироблення конкретних спільних проектів, спрямованих на розвиток співпраці між країнами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.