• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Київ привезли унікальну колекцію історичної цегли

    Опубликовано: 2017-10-30 13:28:47

    У Києві презентували унікальну колекцію старовинних клеймованих цеглин. Презентація відбулася в рамках відкриття першого в Україні Бутику цегли.
    Колекція нараховує 142 експонати, виготовлених у різних куточках України в період з середини ХІХ до 40-х років ХХ ст. Кожну цеглину вирізняє індивідуальне клеймо виробника, що дозволяє простежити історію промислового розвитку України цього періоду. Серед екземплярів є й цеглини з графськими та баронськими печатками. Загальна вага експозиції близько 700 кг. Автор та власник колекції – краєзнавець Віктор Іванов. Виставку привезли до Києва на кілька тижнів з Краматорська.
    Загалом у Бутику цегли налічується близько 100 видів лицьової цегли та стінові керамічні блоки, що виробляються за унікальною екологічною технологією, підтвердженою єдиним в Україні еко-сертифікатом Gen Member, виданим Міністерством охорони навколишнього середовища Ізраїлю, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.
    «Люди не хочуть жити в однотипних, з точки зору архітектури і дизайну, будинках, - каже організатор, Президент ПрАТ «Слобожанська будівельна кераміка» Ігор Далічук. - Виникають питання не лише щодо матеріалів, з яких зводити будинок, але й як він надалі експлуатуватиметься. У відповідь на ці та інші питання було створено Бутик цегли – бізнес-майданчик для надання інформаційної підтримки, обміну ідеями, обговорення нових перспективних напрямків будівельної галузі задля того, щоб бути максимально ефективними та корисними для наших відвідувачів. Тут створені всі умови аби споживач міг побачити всі варіанти свого майбутнього будинку: колір вікон, даху, дверей. Можна подивитися на цеглу, відчути її на дотик, а також визначитися з ідеальним варіантом стіни».
    «Цегла – один з найкращих матеріалів по зносостійкості. А керамічна цегла – поза будь-якою конкуренцією. Українські підприємства експортують її в різні країни: від Казахстану до Великої Британії», - зазначив Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій.
    Подія зібрала провідних будівельників, архітекторів та виробників будматеріалів України. Серед гостей розіграли пам’ятні подарунки, один з яких – сертифікат на перший екземпляр унікальної книги «Нойферт» - найвідомішого у світі довідника з будівництва, архітектури та дизайну. Книга складається з 600 сторінок, вперше видана в Німеччині у 1936 році, перекладена на 17 мов світу. В Україні видається вперше.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.