• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС готовий надати Україні підтримку в рамках Плану Маршалла у разі виконання домовленостей

    Опубликовано: 2017-10-27 15:24:51

    Ганна Гопко, Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, під час конференції в Естонії передала Комісару Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнесу Гану, концепцію Нового плану інвестицій для України («План Маршалла»).
    «Я була з візитами в Брюсселі та Парижі, і я хотіла би дати вам для ознайомлення «План Маршалла» для України, і хочу вас запевнити, що ті, хто підтримує реформи в Україні, докладатимуть всі свої зусилля для продовження реформ в Україні, боротимуться з корупцією, щоб створити сприятливі для інвестицій умови. Тут йдеться не лише про макроекономічну стабільність, але й про підтримку малого та середнього бізнесу, про нівелювання інфраструктурного розриву між країнами ЄС та Україною», - зазначила Ганна.
    У ході конференції Голова Комітету у закордонних справах запитала у Йоганнеса Гана, чи підтримує він інвестиційний план для України, який дозволить українській економіці зрости більше ніж на 4%, адже, як зазначила Ганна, підтримка паном Ганом «Плану Маршалла» для Західних Балкан має бути сильним свідченням підтримки й України. Також у питанні Ганна чітко вказала, що план Йоганнеса Гана ’20 Deliverables for 2020 for the Eastern Partnership’ – хороша основа для секторальної співпраці, але вона не повинна замінити європейську перспективу для України, Грузії та Молдови, яка повинна бути згадана у всіх цих документах.
    Йоганнес Ган сказав, що Євросоюз зацікавлений у тому, щоб мати сусідів, чия соціальна, регуляторна та економічна структури є аналогічними чи рівними європейським. «Нам не вигідно, щоб наші сусіди були біднішими за європейських громадян – ми хочемо, щоб українці мали такий же рівень добробуту та процвітання. Це сприяє демократичному розвитку і робить ринок країни привабливим для компаній. Коли я висловлювався у контексті «Плану Маршалла» для Балкан, що краще експортувати фінанси, ніж імпортувати нестабільність, це стосувалось і України», – відповів Єврокомісар.
    На його думку, багато чого можна і потрібно зробити для поліпшення ділового та інвестиційного клімату в Україні, як це зробили багато країн для залучення іноземних інвесторів.
    «Ми готові дати кошти, але не без умов. Щоб подбати про гроші платників податків, ми вимагатимемо виконання домовленостей. Тому я прошу вас лобіювати це та підтримати  мене для того, щоб гарантувати, що те, що ми маємо зараз, також існуватиме у майбутньому», – підсумував Єврокомісар.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.