• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Столична служба зайнятості за час АТО працевлаштувала 874 військовослужбовців

    Опубликовано: 2017-10-11 14:45:55

    За час проведення антитерористичної операції до столичної служби зайнятості звернулося 2717 військовослужбовців, з них 874 вже працевлаштовано.
    "За весь час проведення антитерористичної операції до столичної служби зайнятості звернулося 2717 військовослужбовців, з них 874 було працевлаштовано та відкрили власну справу 140 осіб", - зазначили у службі зайнятості.
    Також за весь період  проведення антитерористичної операції на професійне навчання було направлено 401 учасника АТО та працевлаштовано після навчання 133 особи.
    Зокрема, станом на 1 жовтня цього року на обліку у столичній службі зайнятості перебуває 536 військовослужбовців, а за 9 місяців 2017 року на професійне навчання направлено 159 осіб.
    Як повідомили у КМЦЗ, на сьогоднішній день держава приділяє значну увагу питанню соціальної адаптації демобілізованих учасників АТО. Столична служба зайнятості, активно працюючи із демобілізованими воїнами, постійно удосконалює свої форми роботи у цьому напрямку.
    Так, у минулому році Київський міський центр зайнятості організував, вперше, зустріч у форматі World Cafe, щоб розширити знання демобілізованих учасників АТО у сфері відкриття власного бізнесу.
    "Це стало дуже корисною практикою адже кожен учасник мав змогу поспілкуватися із запрошеними спікерами такими, як: фахівці з реєстрації та реструктуризації бізнесу, громадські діячі, представники банку та ін., у неформальній обстановці,  задати питання та отримати відповіді, які допоможуть в організації власної справи", - зауважили у КМЦЗ.
    Також, фахівці столичної служби зайнятості  постійно проводять інформаційні заходи - семінари, презентації роботодавця, міні-ярмарки вакансій спрямовані на адаптацію військовослужбовців, психологічну підтримку, навчання по самопрезентації та ознайомлення з вільними вакансіями роботодавців міста.
    "Служба зайнятості і надалі буде проводити подібні заходи та запрошувати до спільної роботи громадські організації і соціальні служби, адже напружена соціально-політична ситуація на Сході нашої держави - причина психологічної напруги та підвищеного рівня тривожності громадян, а особливо учасників АТО", - додали у службі зайнятості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.