• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАБУ та Антикорупційне бюро Польщі спільно протидіятимуть транскордонній корупції

    Опубликовано: 2017-10-06 15:32:49

    Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Центральне антикорупційне бюро Республіки Польща (CВA) разом вживатимуть заходів для запобігання випадкам транскордонної корупції та ефективної боротьби з нею. Таких домовленостей досягли керівники правоохоронних відомств підписавши відповідну Угоду. Ключові положення документа представили директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський та голова Кабінету Директора Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща Івона Чернєц під час брифінгу, що відбувся у Львові 6 жовтня 2017 року.

    «Укладена Угода є логічним продовженням нашої майже півторарічної співпраці, що здійснюється в рамках Меморандуму про співробітництво, а також додатковим інструментом, який підвищить координацію двох відомств у боротьбі з корупцією», – наголосив директор Львівського ТУ.

    За його словами, з-поміж іншого Угодою передбачено обмін інформацією про реалізацію проекту з реконструкції автошляхів, що фінансується коштом Європейського Союзу. Відповідно до цього проекту, мають бути відремонтовані 144 кілометри під’їзних автодоріг на ділянках, прилеглих до українсько-польського кордону.

    Голова Кабінету Директора Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща повідомила, що в рамках Угоди НАБУ та ЦБА  здійснюватимуть моніторинг інформації про закупівлі, оголошені українською стороною, й аналізуватимуть дії польських компаній, які вже стали переможцями торгів на здійснення ремонтних робіт. «Ці заходи спрямовані на захист економічних інтересів як України, так і Польщі. Ми очікуємо, що наданий Україні кредит сприятиме гармонізації інфраструктури по обидва боки кордону», – підкреслила Івона Чернєц.

    «НАБУ в особі Львівського територіального управління в межах своєї компетенції відстежуватиме та надаватиме польським колегам інформацію, яка стосуватиметься даного проекту. Інтерес до підтримки імплементації Угоди  з боку НАБУ вже висловила Програма «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» (EUACI), зокрема йдеться про надання допомоги при здійсненні моніторингу ЗМІ західних регіонів України», – резюмував Тарас Лопушанський. Він закликав представників громадських організацій та ЗМІ не залишатися осторонь і зі свого боку слідкувати за перебігом ремонту автошляхів.

    Угода між ЦБА та НАБУ укладена з метою реалізації заходів, передбачених Меморандумом про  взаєморозуміння між Центральним антикорупційним бюро та Національним антикорупційним бюро України, підписаного 12 травня 2016 року у м. Варшава.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.