• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Визначальна мета для мене – зробити діяльність нашого Офісу максимально наближеною до європейських стандартів»

    Опубликовано: 2017-09-28 14:43:54

    На цьому наголосила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини під час круглого столу, присвяченого презентації рекомендацій щодо посилення потенціалу інституції українського Омбудсмана, розроблених європейськими експертами в рамках проекту Twinning.
    У рекомендаціях відображено загальні правові питання для встановлення або посилення, у разі необхідності, узгодженої та комплексної основи з метою правового регулювання діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Вироблені рекомендації надають поради у вигляді конкретних пропозицій щодо того, як внести зміни до чинного українського законодавства, щоб наблизити його до європейських стандартів.
    «Серед розроблених рекомендацій я би виокремила пропозицію прийняти Кодекс належної адміністративної поведінки, в якому містилися б положення щодо практичних кроків на шляху до більшої ефективності, прозорості та підзвітності державних органів», – зазначила Валерія Лутковська.
    Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінґареллі заявив під час круглого столу, що у Європейському Союзі будуть пильно стежити за процесом призначення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
    «Звичайно, ми будемо обов’язково стежити далі за тим, як відбуваються вибори українського Омбудсмана, а також осіб для роботи у цьому Офісі, зокрема. Ми сподіваємося, що Омбудсман буде особою, яка поєднує у собі досвід, знання, вміння і відповідну компетенцію», – сказав Х’юг Мінґареллі.
    Посол ЄС зазначив, що Офіс Уповноваженого з прав людини може розраховувати на підтримку у реалізації рекомендацій європейських експертів щодо реформування відомства.
    Крім того, вчора, 27 вересня, вказані рекомендації експертів проекту Twinning були презентовані представникам консультативної ради при Уповноваженому та експертних рад при Представниках Уповноваженого. 
    Нагадаємо, рекомендації підготовлені в рамках впровадження проекту Європейського Союзу Twinning «Впровадження успішного європейського досвіду з метою зміцнення інституційного потенціалу Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини для захисту прав і свобод людини», реалізація якого розпочалася на початку 2017 року.
    Спільний українсько-литовсько-австрійський проект має на меті сприяння зміцненню потенціалу інституції Омбудсмана, зокрема шляхом надання підтримки у розробці відповідного законодавства у сфері прав людини.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.