• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Відновлення зрошувальних систем в Україні відбуватиметься у три етапи»

    Опубликовано: 2017-09-27 08:38:37

    Уряд ставить перед собою завдання  розширити  площу зрошуваних сільськогосподарських угідь, щоб підвищити як стійкість агровиробництва до змін клімату, так і загальну продуктивність сільськогосподарської галузі. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час засідання Координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем.

    Остап Семерак зауважив, що неефективне управління розгалуженою інфраструктурою водного господарства, зрошення та дренажу, а також застаріле обладнання призводять до втрат майже третини води, поданої у зрошувальні системи, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    «В останні десятиліття площа зрошуваних земель в Україні зменшилася в рази. Високі втрати води пов'язані  з погіршенням технічного стану об’єктів інфраструктури, а також тривалими застарілими управлінськими підходами», - пояснив Остап Семерак.

    За словами Міністра, Уряд постави перед собою завдання  розширити  площу зрошуваних сільськогосподарських угідь, щоб підвищити як стійкість агровиробництва до змін клімату, так і загальну продуктивність сільськогосподарської галузі.

    Зокрема, під час засідання розглядалися пропозиції та зауваження до проекту Стратегії відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем України, яка має бути реалізована у три етапи та передбачає створення Національної Водної Ради і басейнових рад, а також містить обов’язкові  цільові індикативні  показники і передбачає збільшення площ зрошення та відновлення водорегулювання системи дренажу.

    «Крім роботи над цією Стратегією, ми також працюємо над Концепцією реформування Державного агентства водних ресурсів України. Це дозволить привести організаційну структуру водогосподарської галузі до кращих практик європейського законодавства», - повідомив Міністр екології та природних ресурсів України.

    Він висловив сподівання, що ухвалення Стратегії відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем України, робота над якою триває вже не перший рік, буде ухвалено найближчим часом.

    «Концепція реформування водного агентства та Стратегія зрошення – на сьогодні ключові документи, які мають базуватись на кращих міжнародних і європейських принципах та бути адаптованими до українських реалій. Хочу подякувати партнерам з Мінагрополітики, наукових інститутів, усім залученим сторонам, а також Світовому банку – за напрацювання і прогрес, якого вдалося досягнути протягом останнього року», - резюмував Остап Семерак.

    За результатами засідання Координаційної ради в цілому схвалено пропозиції до проекту Стратегії, напрацьовані експертами Світового банку, українськими науковцями та фахівцями міністерств. Проект має бути  доопрацьованиц з урахуванням обговорення та  оформлений відповідно до вимог Регламенту Кабінету Міністрів і винесений на розгляд Уряду.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.