• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Права та безпека пасажирів - закон

    Опубликовано: 2005-12-29 12:32:00

    Антимонопольний комітет України наголосив на необхідності проведення українськими залізницями належного відбору страховиків та інформування пасажирів про умови та наслідки страхування.

    Так, зважаючи на соціальну значимість, Комітет тримає під особливим контролем ринки страхування пасажирів залізничного транспорту.

    З тим, щоб пасажири були спокійними за свою безпеку та безпеку руху, Комітет підкреслює важливість вибору залізницями найкращих страхових компаній, посилення прозорості проведення відповідних конкурсів.

    Також Комітет вважає за доцільне надавати пасажирам більш детальну та розширену інформацію про умови страхування під час продажу квитків. На вокзалах та у вагонах потягів має бути поновлено практику розміщення спеціальних інструкцій та озвучення по радіо як діяти у страхових випадках.

    Такі рекомендації фахівці Комітету надали уповноваженим представникам «Укрзалізниці», Придніпровської, Львівської, Одеської, Південно-Західної та Донецької залізниць на спеціальному круглому столі із зазначених питань. Це буде закріплено офіційним рішенням Комітету.

    У заході також взяли участь ВАТ «Страхова компанія «Алькона», СК «ТАСТ-Гарантія», ЗАТ «Європейський страховий альянс», ВАТ «УПСК» та ВАТ «СК «ПЗУ Україна».

    «Українські залізниці є природними монополістами, значить Антимонопольний комітет жорстко відслідковує їхню діяльність. У тому числі і щодо належного страхування та інформування пасажирів. Кожен з нас подорожує залізницею, тому люди мають бути гарно захищеними і обізнаними як використовувати свої права. Особливо у період новорічних та різдвяних свят», - підкреслив Голова Комітету Олексій Костусєв.

    Прес-служба АКУ







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.