• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта презентувала перший лот на ProZorro.Продажі

    Опубликовано: 2017-08-09 08:46:14

    8 серпня Укрпошта презентувала перший лот для передачі в оренду на електронному майданчику ProZorro.Продажі, про що розповіли на спільному прес-брифінгу Директор з управління нерухомим майном та інфраструктурою Дмитро Сенниченко, керівник проекту ProZorro.Продажі Олексій Соболев та перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

    Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначив: “ProZorro.Продажі розширюють кількість функцій, які може надавати система, створюючи нові принципи роботи із державною власністю не тільки для України, а і для світу загалом. Тепер ми надаємо можливість не тільки продавати державі і купувати у неї, а ще й орендувати.  Це зробить використання майна держпідприємств максимально ефективним. Наступним кроком має стати підготовка системи до продажу  самих підприємств під час так званої малої приватизації”.

    ПАТ «Укрпошта» є підприємством з державним акціонерним капіталом, в управлінні якого знаходиться один з найбільших портфелів нерухомості в Україні. Так, у власності компанії більше як 5 тис. об’єктів нерухомості загальною площею 1,2 млн мІ. Майже 220 тис. мІ не використовуються у виробничому процесі компанії, але лише 80 тис. мІ з них передана в оренду. Витрати на утримання та володіння об’єктами нерухомості складають більше 400 млн грн/рік. Саме тому ефективна реалізація прав оренди нерухомості Укрпошти через систему ProZorro.Продажі є вимогою часу.

    «Спільно з колегами із ProZorro.Продажі ми розробили алгоритм та правила роботи на майданчику, допомогли адаптувати його технічні можливості від продажів до оренди. Такі ж правила ми розробили і для Укрпошти. Дохід від здачі в оренду нерухомості, якою володіє Укрпошта, становить 10 млн грн на рік. За допомогою майданчика ProZorro.Продажі плануємо його збільшити й одержати у 2018-2019 рр до 100 млн грн», - розповів Дмитро Сенниченко.

    «За 9 місяців роботи система згенерувала довіру. Ми заробили для держави понад 2 млрд грн., реалізуючи майно збанкрутілих банків для Фонду гарантування , державних та комунальних підприємств. До нас вже підключилося понад 30 найбільших державних та комунальних підприємств країни: ПриватБанк, НБУ, Укрпошта, Нафтогаз, Енергоатом, Київський метрополітен, великі міста, проект розширюється та формує нові ринки, корисні для держави. Наприклад, минулого тижня ми продали право на проведення ярмарок у Києві. Наступний крок - оренда майна. І ПАТ «Укрпошта», стає першим підприємством з державним акціонерним капіталом в Україні, яка розробила та запроваджує механізм здачі в оренду на конкурентних засадах», – зазначив Олексій Соболев, керівник проекту ProZorro.Продажі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.