• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Протягом року лише одне підприємство скористалося екокредитом на модернізацію виробництва»

    Опубликовано: 2017-08-01 08:48:09

    Протягом року лише одне підприємство скористалося державним пільговим кредитом для екологічної модернізації виробництва. Про це в ефірі «5 каналу» повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

    Він нагадав, що минулого року Мінприроди спільно з «Укргазбанк» та міжнародними партнерами запропонували пільгове екокредитування підприємствам зі списку «ТОП-100 найбільших забруднювачів».

    «Згідно з європейськими директивами ми повинні зменшувати кількість викидів забруднюючих речовин в атмосферу чи скидів у воду. Ми ще влітку минулого року запропонували бізнесу партнерство з боку держави, оскільки розуміємо, що модернізаціє коштує грошей. На жаль, упродовж року лише одне підприємство скористалося цим кредитом і ще 16 підприємств ведуть переговори з українським банком», - сказав Остап Семерак, уточнивши, що йдеться про ПАТ «Запоріжсталь» групи «Метінвест».

    «Вони взяли кредит на заміну фільтра на одній зі своїх печей, який зменшує на 20% кількість викидів забруднюючих речовин. Це звісно, позитив, але це лише одна піч, а на підприємстві їх значно більше», - прокоментував Міністр екології та природних ресурсів України.

    Він розповів, що державний банк отримав оновлений цьогорічний список «ТОП-100 основних забруднювачів» і продовжує роботу із залучення підприємств до екокредитування.

    «Ми з нашим партнерами працюємо індивідуально з кожним забруднювачем. Ми передали банку всю оновлену інформацію щодо ТОП-100 забруднювачів. Мене не влаштовує така інертність українських підприємств-забруднювачів у питаннях екологічної модернізації», - резюмував Остап Семерак.

    Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів склало новий рейтинг “ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів”. Більшість підприємств, які увійшли до рейтингу, зосереджено в Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.