• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підписані Президентом закони з енергоефективності дозволять суттєво заощаджувати енергію

    Опубликовано: 2017-07-21 15:55:42

    20 липня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав два важливих закони для реформи енергоефективності – Закон України №5598 «Про Фонд енергоефективності» та Закон України №4941-д «Про енергетичну ефективність будівель».
     «Серед багатьох реформ, які були проведені за останні три роки, реформа енергетики займає одне з найперших за важливістю місць», - наголосив Глава держави. Він переконаний, що Фонд енергоефективності забезпечить високі стандарти управління, максимальну прозорість і ефективність використання кожної копійки бюджетних коштів.
    За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лева Парцхаладзе, впровадження Закону щодо енергоефективності будівель дозволить на чверть скоротити енергоспоживання у будівлях та заручитися новою макрофінансовою підтримкою Європейського Союзу  на їх енергомодернізацію. «Це 20-25% економії енергії у будівлях завдяки введенню сертифікації з енергоефективності та передумова отримання чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС у 600 млн євро», - наголосив він.
    Так, згідно з Законом для об’єктів будівництва та існуючих будівель передбачається:
    - сертифікація енергоефективності для визначення фактичних показників та проведення оцінки їх відповідності установленим мінімальним вимогам до енергоефективності будівель;
    - розроблення рекомендацій щодо підвищення рівня енергоефективності будівлі, що враховують місцеві кліматичні умови та є технічно та економічно обґрунтованими.
    Довідково:
    8 червня 2017 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект № 5598 «Про Фонд енергоефективності», за який проголосували 278 депутатів. Проект Закону розроблено з метою врегулювання на законодавчому рівні питання щодо підтримки ініціатив у сфері енергоефективності.
    22 червня 2017 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №4941-д «Про енергетичну ефективність будівель», за який проголосували 259 народних депутатів. Проект Закону розроблено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України разом з Державним агентством з енергозбереження та енергоефективності України з метою врегулювання на законодавчому рівні питання щодо підвищення енергетичної ефективності будівель.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.