• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАК “Нафтогаз України” газифікувала Свято-Троїцький монастир на Сумщині

    Опубликовано: 2005-12-23 14:33:00
    Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” закінчила будівництво та ввела в експлуатацію підвідний газопровід до Свято-Троїцького монастиря. Урочиста церемонія відкриття газопроводу та пуску природного газу відбулася 23 грудня.
     
    Вартість будівництва газопроводу – 162 тис. грн. Будівельні та пусконалагоджувальні роботи виконано ВАТ “Сумигаз”. Фінансування проекту здійснено коштом НАК “Нафтогаз України”.
     
    Проектування і будівництво газопроводу було обтяжене додатковими супутніми факторами: пересіченою місцевістю, виходами на поверхню вапнякових порід на території монастиря, слабким активним захистом від корозії діючого газопроводу високого тиску с. Чернеччина в зоні підключення до нього запроектованого газопроводу. Це змусило встановити на діючому газопроводі для забезпечення його надійності станцію катодного захисту.
     
    Охтирському Свято-Троїцькому монастирю у 2004 році виповнилося 350 років. Монастир належить до Української православної церкви Московського патріархату.
     
    Довідка: будівництво об’єктів газопостачання населених пунктів у 2005 році.
     
    НАК "Нафтогаз України" приділяє значну увагу питанню розвитку систем газопостачання населених пунктів України, фінансування та будівництво яких здійснюється за власні кошти і силами власних підприємств.
     
    З початку поточного року завершено будівництво газопроводів до 27 населених пунктів та газових мереж загальною довжиною 148 км. Вартість новостворених основних фондів – 87 млн. грн.
     
    Серед об’єктів газопостачання, завершених будівництвом в поточному році, необхідно відзначити газопроводи-відводи до с.Янтарне і Гурзуф АР Крим, з’єднувальний газопровід “Суворове-Залізничне” АР Крим, вартість якого складає 43,0 млн.грн., газопроводи-відводи до населених пунктів Рівненської, Миколаївської, Житомирської, Запорізької, Сумської, Тернопільської, Волинської областей, до притулку дітей-інвалідів в с. Молниця Чернівецької області, школу у м.Добромиль Старосамбірського району Львівської області та багато інших об’єктів.
     
    У 2005р. Компанією  реалізується програма будівництва об’єктів соціальної сфери відповідно до рішень спільних засідань колегій обласних державних адміністрацій та правління НАК "Нафтогаз України “ на загальну суму 303 млн. гривень. 
     
    У 2006 році Компанія продовжиться будівництво об’єктів газопостачання населених пунктів. Планується подальша участь Компанії у будівництві підвідних газопроводів до населених пунктів Рівненської, Харківської, Полтавської, Львівської, Житомирської, Миколаївської областей та АР Крим .
     
    За рахунок коштів Компанії продовжується будівництво газопроводу до м.Святогірськ Донецької області. Передбачається завершення будівництва підвідних газопроводів до с. Краснокам’янка, смт. Новий Світ, с. Берегове у АР Крим, с. Завидів Волинської області, с. Даничів Рівненської області, с. Високе Чернігівської області, стм. Червоноармійськ Житомирської області, школи у с.Летня Дрогобицького району Львівської області та цілого ряду інших об’єктів відповідно до програм соціального розвитку населених пунктів України.
     
    Прес-центр НАК “Нафтогаз України"







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.