• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Савчук: Закликаю народних депутатів України проголосувати за пакет законопроектів з енергоефективності та «чистої» енергетики

    Опубликовано: 2017-06-23 08:39:37

    22 червня на порядку денному засідання Парламенту – три важливих розроблених разом з Держенергоефективності законопроектів: № 4941-д  «Про енергоефективність будівель», № 4901 «Про комерційний облік комунальних послуг» та № 6081 щодо полегшення підключення об’єктів з відновлюваної енергетики до мереж.

    Перші два законопроекти з енергоефективності закладуть основи для підвищення рівня енергоефективності в країні.

    Законопроект про енергетичну ефективність будівель має на меті створити умови для скорочення енергоспоживання у будівлях. Саме цей сектор споживає найбільше енергії і водночас має найбільший потенціал енергозбереження. Одне з ключових нововведень законопроекту – сертифікація енергетичної ефективності будівель.

    Ціль другого проекту Закону – запровадити в Україні 100%-ий комерційний та розподільний облік тепла і води. Завдяки цьому споживачі будуть платити лише за спожиті ресурси, а суб’єкти господарювання у сферах природних монополій не зможуть перекладати понаднормативні втрати в мережах на споживачів.

    Третій законопроект №6081 має на меті полегшити підключення об’єктів з відновлюваної енергетики до мереж та вирішити проблему «безстрокового резервування потужностей». Законопроектом пропонується встановити трирічний період дії технічних умов на приєднання до мереж. Це стимулюватиме інвесторів вчасно завершувати будівництво об’єктів та дозволить розблокувати більше 4 ГВт зарезервованих потужностей об’єктів відновлюваної енергетики.

    «Прийняття всіх трьох законопроектів вкрай необхідне Україні, яка торує шлях до енергонезалежності. Звертаюся до народних депутатів України прийняти правильне рішення на користь країни та благополуччя громадян», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.