• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада на чверть скоротила енергоспоживання у будівлях

    Опубликовано: 2017-06-23 08:33:01

    22 червня 2017 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №4941-д «Про енергетичну ефективність будівель», за який проголосували 259 народних депутатів. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
    «Сьогодні депутати проголосували у другому читанні за дуже важливий закон для підвищення енергонезалежності нашої країни – завдяки його впровадженню ми зможемо на чверть скоротити енергоспоживання у будівлях та заручитися новою макрофінансовою підтримкою Європейського Союзу», - сказав він.
    Прийняття закону дозволить на 20-25% зменшити споживання енергії у будинках та отримати черговий транш макрофінансової допомоги ЄС у 600 млн євро, який буде направлено на енергомодернізацію будівель.
    Згідно із законопроектом для об’єктів будівництва та існуючих будівель передбачається:
    - сертифікація енергоефективності для визначення фактичних показників та проведення оцінки їх відповідності установленим мінімальним вимогам до енергоефективності будівель;
    - розроблення рекомендацій щодо підвищення рівня енергоефективності будівлі, що враховують місцеві кліматичні умови та є технічно та економічно обґрунтованими.
    За словами заступника Міністра, для ефективної дії майбутнього закону, Мінрегіон вже розпочав роботу над 12 проектами актів спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, Офісом ефективного регулювання (BRDO), Конфедерацією будівельників України, профільними експертами і громадськістю.
    Довідково:
    4 квітня 2017 року Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №4941-д «Про енергетичну ефективність будівель», за який проголосували 244 народних депутатів.
    Україна як учасник Енергетичного Співтовариства має зобов’язання щодо імплементації Директиви Європейського Парламенту та Ради ЄС 2010/31/ЄС «Про енергетичну ефективність будівель» відповідно до Договору про заснування Енергетичного співтовариства. На її виконання розроблено проект Закону України «Про енергетичну ефективність будівель», першочерговою метою якого є створення умов для скорочення споживання енергії у будівлях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.