• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як перевірити напрацьований стаж: українцям дали практичний коментар

    Опубликовано: 2017-06-21 13:26:56

    Часто трапляються випадки, коли роботодавець свідомо ухиляється від обов'язкової сплати страхових внесків за свого працівника. Про те, як контролювати роботодавця та перевірити свій страховий стаж повідомили у Партії Пенсіонерів України.

    Як відомо, на сьогодні періоди страхового стажу з 01 січня 2004 року підтверджують довідкою з бази даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

    Для забезпечення дотримання роботодавцями законодавства про надання звітності щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування органи Фонду щомісяця аналізують дані про застрахованих осіб. За результатами проведеного аналізу виявлено випадки відмови страхувальників у поданні звітів, в результаті чого періоди роботи не зараховуються до страхового стажу найманих працівників.

    Кожна1 особа може перевірити чесність роботодавця щодо надання звітності та сплати ним єдиного соціального внеску (тобто зарахування періодів роботи до страхового стажу, необхідного для призначення пенсії), просто зареєструвавшись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua). Бажаючим зареєструватися необхідно звернутися до територіального управління Пенсійного фонду України для оформлення заяви на реєстрацію.

    Застрахована особа, яка зареєстрована на порталі, може отримувати щомісяця в своєму особистому кабінеті дані з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. У реєстрі зазначено, які роботодавці подавали звіт за цю особу, які суми заробітної плати були нараховані, скільки днів для стажу зараховано в результаті сплати. Також вказується спеціальний стаж (за його наявності). Все це дає можливість контролювати свого роботодавця.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.