• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві стартувала реформа охорони здоров'я

    Опубликовано: 2017-06-19 13:47:09

    19 червня о 10:00 відбулася перша реєстрація державного медичного закладу в Національній системі e-Health в рамках реформи МОЗ. Першим, хто вніс свої дані в загальнонаціональну систему охорони здоров'я, став Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Подільського району. Реєстрація проходила за допомогою сервісу Helsi, з яким Центр раніше почав працювати в рамках записи пацієнтів на прийом онлайн.
     
    «Медична реформа розпочалася сьогодні з Києва, з Подільського району, - сказав Микола Поворозник, Заступник Голови Київської міської державної адміністрації. Ми сподіваємося, що цей досвід дуже швидко переймуть всі інші міста України».
     
    «Реєстрація медичного закладу в Національній системі eHealth - це перший реальний крок в рамках впровадження національної реформи МОЗ. Після того, як всі лікарні внесуть свої дані в Національну систему, українці зможуть самостійно вибирати лікаря на основі його професіоналізму, а не за територіальним принципом, - прокоментував реєстрацію Юрій Бугай, керівник проектного офісу eHealth.
     
    «Хоч реєстрація в системі займає всього 5 хвилин, цій простоті передував величезний пласт роботи: установка системи запису на прийом, навчання всього персоналу лікарні основам комп'ютерної грамотності та сервісу, яке проводило Helsi, - Артем Михайлюк, директор компанії-розробника електронної системи Helsi. - Внесення даних в Національну систему eHealth стала можливою тільки завдяки злагодженій роботі всіх - Подільського центру №2, проектного офісу eHealth і компанії-розробника електронної системи».
     
    «Ми дуже раді, що саме наш Центр сьогодні по суті дає старт національної реформи. Ми почали готуватися до цього кроку в минулому році, коли налаштували у себе систему онлайн запису до лікарів за допомогою сервісу Helsi і почали навчати персонал використовувати нові технології, - сказала Білічук Надія, головний лікар Подільського Центру первинної медико-санітарної допомоги №2. - Саме реєстрація медичних установ у Національній системі eHealth уможливлює основний принцип реформи - «Гроші йдуть за пацієнтом».
     
    Далі в Національній системі eHealth будуть реєструватися всі медичні установи, які здійснюють первинну допомогу. Очікується, що перший етап реформи буде повноцінно здійснено в кінці грудня 2017 року, після реєстрації даних лікарень і пацієнтів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.