• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нова пенсійна реформа передбачає обов'язкову наявність страхового стажу у розмірі не менше 15 років для виходу на пенсію.

    Опубликовано: 2017-06-16 11:38:36

    Про те, чого чекати українцям від такої пенсійної новації, розповів голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

    "Загалом запроваджені нововведенння важко назвати реформою, оскільки вони передбачають лише деякі покращення у першому солідарному рівні, однак принципи і форма виходу на пенсію не змінились", - пояснив Кукуріка.

    За словами Кукуріки, на сьогодні, відповідно до українського законодавства, є дві умови щодо виходу на пенсію за віком.

    "Перша умова це - 60 років, у 58 років виходять жінки, але, відповідно до проведених раніше реформ, пенсійний вік жінки збільшується і він має сягнути через три роки 60 -ти років. Тобто з кожним роком на пів року цей пенсійний вік збільшується. А друга умова для иходу на пенсію за віком - наявний у людини страховий стаж.

    Страховий стаж це - кількість років, протягом яких людина сплачує внески до Пенсійного фонду, а точніше - за неї сплачує

    внески роботодавець. Відтак, беруться всі періоди, всі місяці, протягом яких людина сплачувала, причому це не обов'язково має бути 15 років підряд.  Це може бути 6, 7 років, 2 рокиі тд. Всі ці періоди додаються і, відповідно, виходить  показник 15 років страхового стаху.

    Уряд хоче збільшити цей показник до 25 років страхового стажу. Що є позитивом виключно для працюючих людей, окільки таким чином вдасться усунути соціальну несправедливість, коли одна людина працювала 15 років, інша - 35 років, а пенсію отримують однакову. Однак для тих, хто не працював, або ж не може докупити стаж - це справжня катастрофа", - пояснив Кукуріка.

    Він наголосив, що цей страховий стаж буде збільшуватись поступово протягом десяти років.

    "Швидше за все з наступного року буде 16 років, далі 17 і т.д. Таким чином у 2028 році досягнеться оцей показник 25 років", - повідомив голова ППУ.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.